Gazeteler

Güncel haberleri okumak için kullanılan gazeteler eskiden yazılı basın olarak faaliyet sürdürürken günümüzde artık dijital çağa ayak uydurmuş ve internet üzerinden okurlarına haber sunmaya başlamışlardır.

MEDYA 10.07.2020, 23:53
Gazeteler

Her bir gazete kendi internet sitesinden okullarına özel haberler sunuyor veya internet haber sitelerinde bir menü halinde okurlarına ulaşıyorlar. Takip ettiniz, okuyucusu olduğunuz gazeteye internet sitesi üzerinden ulaşmak için gazetenin internet sitesine tıklayabileceğiniz gibi internet haber sitelerinde yer alan linklere tıklayarak da okumak istediğiniz gazetelere ulaşabilirsiniz. Günümüzde birçok haber sitesi gazete sitelerinde yer vererek hem daha fazla ziyaret edilmek hem de ziyaretçilere daha fazla haber imkanı sunmak için bu yöntemi tercih etmektedirler. Gazetelerde yer alan haberleri aynı zamanda kendi sitelerinde d eyer veren haber siteleri bu sayede ziyaretçilerine daha fazla haber okuma imkanı sağlamanın yanı sıra son dakika haberlerini de ilk olarak ziyaretçilere sunma hizmeti veriyorlar.

Gazete Türleri

Spor gazetesi, haber gazetesi, ekonomi gazetesi, gündem gazetesi gibi farklı alanlarda hizmet veren gazeteler ve internet sitelerine erişim sağlayabilmek için birkaç alternatif yol var. Bu yöntemlerden birincisi gazetenin kendi resmi internet sitesine tıklayarak ziyaret etmek. İkinci yöntem ise konusunda ve alanına göre farklı gazetelerin linklerine yönlendirme yapan haber ve internet sitelerini ziyaret etmek. Üçüncü yöntem ise ziyaretçi çekmek ve ziyaretçilere daha fazla içerik imkanı sağlamak için tüm gazete linklerine sitesinde yer veren, ziyaretçilerine daha profesyonel içerikler ile hizmet veren haber ve internet sitelerini tıklamak.

Dijital Habercilik Sistemi

Günümüzde dijital basının, Internet haberciliğinin popüler olduğu habercilik sisteminin bir halkası konumunda olan gazeteler aynı zamanda okurlarına daha kolay ulaşabilmek için internet üzerinde yer almaktadır. Yaşadığımız çağda okumak istediğiniz veya takip etmek istediğiniz gazeteler ve köşe yazarları için internet tarayıcınıza adını yazmanız yeterli oluyor. Arama motorunun yapacağı arama sonrasında öncelikle gazetenin kendi sitesi olmak üzere haber ve internet sitelerine de erişim sağlayabilirsiniz. Doğrudan linke tıklayarak veya yönlendirme işlemi ile gazetenin kendi sitesine erişim sağlayabilir ve okumak istediğiniz içeriğe, köşe yazarına ulaşarak okuyabilirsiniz.

Yorumlar (0)