Son Dakika Deprem

Ülkemiz coğrafi konumu sebebiyle depremlerin sıklıkla yaşandığı bir bölgededir. Bu sebeple neredeyse her an küçüklü büyüklü depremler olmaktadır.

YAŞAM 10.07.2020, 23:59 11.07.2020, 00:16
Son Dakika Deprem

Özellikle 2020 yılı itibariyle yaşanan büyük depremlerde vatandaşlarımız içinde bir korkuya sebebiyet vermektedir. Bu sebeple insanlar Güncel Deprem Haberleri için sıklıkla araştırmalar yapmakta ve depremleri takip etmeye başlamaktadır. Türkiye’de olan depremlerin listelendiği resmi kurumlardan durmaksızın güncellenen veriler birçok platformda dağıtılmaya devam etmektedir. Bütün haber sitelerinin yanı sıra AFAD ve Kandilli Rasathanesi gibi kurumlar ülkemizde yaşanan depremleri an ve an kaç şiddetinde olduğuyla beraber yayınlamaya başlamıştır.

Deprem Nedir

Deprem temel olarak yer kabuğu üzerinde beklenmedik zamanlarda ortaya çıkan enerji patlamaları sonrası meydana gelmekte olan sismik dalgalanmalara bağlı olarak yer kürenin sallanması durumudur. Sismik dalgalanma temel olarak depremin frekansını, büyüklüğünü ve türünü belirtir. Sismograf ismi verilen bir cihaz ile ölçümü yapılmaktadır. Yapılan araştırmalar doğrultusunda 3 ve altında ki depremlerin insanlar tarafından hissedilmeyecek güçte olduğu belirtilmiştir. Yani Son Dakika Deprem haberleri içerisinde görülen depremler 3 şiddetinden fazla olan depremler olmaktadır. Bunun yanı sıra eğer depremin şiddeti 7 ve üstünde olursa bu depremlere yıkıcı deprem denilmektedir. Elbette depremin bölgeye olan yakınlığı yani deprem derinliği de yıkımda belirleyici bir etkendir. Deprem derinliği yeryüzüne ne kadar yakın olursa yaşanılacak yıkım o kadar büyük olacaktır. Ayrıca deprem sonrasında diğer doğal afetleri de tetiklemektedir. Özellikle tsunami ve heyelan için büyük bir etken oluşturmaktadır.

Türkiye Deprem Haberleri

Türkiye’de deprem haberleri ve verileri Kandilli Rasathanesi baz alınarak yapılmaktadır. Deprem konusunda en yetkili mercilerden birisi olan Rasathane’den anlık güncel bilgiler alınmaktadır. Bir diğer ölçüm yapan kurum ise İçişleri Bakanlığına bağlı bulunan AFAD’dır. İkisinin de online olarak an ve an bölgede ki depremleri paylaştıkları siteleri mevcuttur. Türkiye’de Güneydoğu ve Doğu bölgelerimiz başta olmak üzere tüm bölgelerimizde küçüklü büyüklü depremler olmaktadır. Yapılaşmanın bozuk olduğu bölgelerimizde yaşanan felaketler hepimiz tarafından yakından takip edildi. Son Dakika Deprem bilgilerine ulaşmak isteyen vatandaşlarımız için verilen hizmetler durmaksızın devam etmektedir.

Yorumlar (0)