Sahipsiz köpekler için sözleri tepki çekmişti! Yıldız Tilbe hakkında suç duyurusu…

Yıldız Tilbe, sosyal medya hesabı üzerinden sahipsiz saldırgan köpekler için yaptığı “Bölge halkı zehirli et versin, hepsi birden gebersin!” paylaşımlarıyla tepkileri üzerine çekmişti. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi tarafından ünlü şarkıcı hakkında suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

MAGAZİN 13.03.2022, 15:44
Sahipsiz köpekler için sözleri tepki çekmişti! Yıldız Tilbe hakkında suç duyurusu…

Yıldız Tilbe, geçtiğimiz gün meydana gelen köpek saldırıları sonrasında yapmış olduğu, “Bölge halkı zehirli et versin, hepsi birden gebersin!” şeklindeki paylaşımları nedeniyle eleştirilerle karşılaşmıştı.

“İnsan parçalamak da nedir”

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Yıldız Tilbe, “Sahipsiz köpekler hayvan barınaklarında toplanarak, hayvansever görevlilerce bakılmalıdır. Saldırıda bulunan köpek gruplarına bölge halkı tarafından zehirli et verilsin ve hepsi gebersin. İnsan parçalamak da nedir ya? Hayvan barınaklarına, köpekler ve hayvanseverler toplansın, hayvan sevmeyen sırf görev diye bu işle uğraşanlar olmasın. Barınaklarda açlıktan hayvanlar birbirlerini yiyor. Hayvanseverler görevlendirilsin ve kontrolü yapılsın. Hayvanlar da insanlar da kurtulsun…” demişti.

“Sevmek için bir neden göremiyorum”

Yıldız Tilbe, daha sonrasında ise sözlerini şöyle sürdürmüştü:

“Tüm insanlarla hayvanların yaşama hakkı vardır ancak öldürmeye ve saldırmaya hakkı yoktur ve de olmamalıdır. Mevcut yasalar insanın da hayvanın da birbirlerine zarar vermeksizin yaşamalarını yasal hale getirmelidir.

İnsanlara gruplar halinde saldırıda bulunup öldüren, parçalayan köpeklerin insanları öldüren bir insandan farkı yoktur ve cezalandırılmalıdır. Başka insanlara saldırmak için özgür bırakılmamaları gereklidir. Şu anda ben çocukları, insanları ve kadınları parçalayan köpeklerden nefret duyuyorum. Onları sevmek için bir neden de göremiyorum. Hayvan sevgisi ayrı bir şey. Hayvanların hepsi güzeldir ama bunlar insan parçalıyor, bu şekilde gezsinler mi?”

Yıldız Tilbe’nin yaptığı bu açıklamalar “yıldıztilbehaddinibil” hastag’i ile tepki çekmişti.

Yıldız Tilbe için suç duyurusu

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi tarafından Yıldız Tilbe’nin yapmış olduğu paylaşıma ilişkin harekete geçildi.

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nin, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda ünlü sanatçı için suç duyurusunda bulundukları açıklandı:

Halkı suç işlemeye ve kanunlara uymamaya, ayrıca kin ve düşmanlığa yönlendiren ve hayvanlarımızı öldürmeye tahrik ve teşvik eden Yıldız Tilbe için hakkında tarafımızca suç duyurusu yapılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Begüm Kütük de tepki gösterdi

Yıldız Tilbe’ye bir tepki de oyuncu Begüm Kütük’den geldi. Kütük, sosyal medya hesabı Instagram üzerinden yayımlamış olduğu gönderide, “Bizlere duygusal şarkılar armağan ederek, sanatına hayran bırakan hanımefendiye bakın… Zehirli etle köpekleri öldürmekten söz ediyor. Daha öncesinde zehirlenmişliği de var ki demek ki bu aklı yüksek sesle verebiliyor!” ifadelerini kullanmıştı.

“Masum köpeklerden özür diliyorum”

Tilbe, sonrasında kendisini eleştirenlere cevap vermişti. Ünlü şarkıcı köpeklerden özür dilediğini söyleyerek, “Köpek var, köpek var. Canavar bunlar. Bizim de bir köpeğimiz vardı. Saldırmak da neymiş bütün sokağı korurdu. Bunlar vahşi, insana da birbirine de kediye de her şeye saldırıyorlar.

Köpeklerin sakat bıraktığı, saldırıp öldürdüğü insanlara acımayanları, hala katil köpekleri savunanları da kendi vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum. Buradan ben masum köpeklerden özür diliyorum, onların da ismi geçtiği için… Rabbim bütün masum olan hayvanları korusun ve insanları da… Kötülerinden razı olmasın.” demişti.

Yorumlar (0)