TBMM’de yarın, seçim barajı görüşülecek

AK Parti ve MHP’nin bir süredir üzerinde çalıştığı “seçim barajının düşürülmesini” de içeren kanun teklifi yarın TBMM’de görüşülecek. 

SİYASET 13.03.2022, 16:29 14.03.2022, 09:15
TBMM’de yarın, seçim barajı görüşülecek

AK Parti’li ve MHP’li milletvekillerinin bir süredir üstünde çalıştığı kanun teklifi yarın Meclis’te görüşülecek. Seçim barajlarının düşürülmesi hakkında bir teklif içeren kanun teklifinin görüşme saati 11.00 olarak belirlendi. “Milletvekili Seçimi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” ismi altında görüşülecek olan teklifi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız açıklayacak.

Pek çok kanunda değişiklik yapılması yönünde görüşme yapılacak

Cumhur İttifakı tarafları, milletvekili seçimi ile birlikte siyasi partiler hakkında değiştirilmesi önerilecek pek çok kanunu görüşecek. Hali hazırda tamamlanan çalışmaların tamamının yarın Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor. Sunumun ardından Feti Yıldız ve Hayati Yazıcı, TBMM’de basın toplantısı düzenleyecek. AK Parti ve MHP’nin ortak teklifleri bu toplantıda kamuoyuna duyurulacak. 



Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında öneriler masada olacak

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında “uyum düzenlemesi” adı altında bazı öneriler de masaya yatırılacak. 

Seçim barajının yüzde 10’un altına düşürülmesi gündemde

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında bir siyasi partinin TBMM’de yer alabilmesi için en az yüzde 10 oranında oy alması gerekiyordu. Ancak yarın açıklanacak olan teklifle birlikte seçim barajının düşürülmesi bekleniyor. Mevzuata göre seçim barajları hakkında yapılacak değişikliğin seçimden 1 sene önce gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Yorumlar (0)