Okan Bayülgen: Z kuşağı Türkiye’den gidip Londra’da itaat etmeye hazır

Kocaeli’nde katıldığı kitap fuarında konuşma yapan Okan Bayülgen Z kuşağını eleştirdi. Bayülgen, “Z kuşağındakiler özgürlükten bahsediyor fakat itaat etmeye de hazırlar” dedi.

MAGAZİN 16.05.2022, 13:14
Okan Bayülgen: Z kuşağı Türkiye’den gidip Londra’da itaat etmeye hazır

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 12. Kocaeli Kitap Fuarı'nda konuşma yapan Okan Bayülgen, Z kuşağı hakkında yaptığı eleştirileriyle gündeme geldi.

Bayülgen: Etkileyici bir kitap fuarı gerçekleşiyor

‘Mizah ve Yeni Nesil’ söyleşisinde vatandaşlar ile bir araya gelen Okan Bayülgen, “Etkileyici bir kitap fuarı gerçekleşiyor. Herkesin buradaki izlenimi çok iyi. Yerlerde bile seyirciler var, bu müthiş. Sanki kendimi şarkı söylemeye gelmiş gibi hissettim.” ifadelerini kullandı.

“Elimizdeki telefonlar ile geri zekalı gibi ortalıkta dolaşıyoruz”

Habere göre; genç nesillerin kitap okumadıklarını düşünen Okan Bayülgen, yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Gençler ile konuştuğumuz zaman fazla kitap okumadıklarını düşünüyorum fakat bunu sorduğumda onlar okuduklarını söylüyorlar. Çok fazla isim ve çok fazla malumat biliyoruz. Enformasyon var. Elimizdeki telefonlar ile geri zekalı gibi ortalıkta dolaşıyoruz.’’

‘‘Kitap dinleyen bir kişiyle arkadaş olmak istiyorum’’

Kitap fuarındaki konuşmasında sesli kitap konusuna da değinen Bayülgen, ‘‘Bu çağın dünyasında artık kitap dinlemek yer edindi. Fakat kitap dinlemenin üzerine düşünülmesi gerekiyor. Kitap seslendiren kişilerden biri olarak ben kitap dinleyen bir kişiyle arkadaş olmak istiyorum’’ dedi.

Okan Bayülgen'in Z kuşağı eleştirisi

Türkiye ve dünyada Z kuşağı hakkında araştırmalar yapıldığını dile getiren Bayülgen, "Örneğin, Türkiye’deki Z kuşağı, Londra'ya kapak atmak istiyor. Ülkemizde ki Z kuşağının Londra’ya gitmek istemesinin nedeni Türkiye’den memnun olmaması durumu. Z kuşağı Türkiye’de itaat etme halinde olmak istemiyor fakat Londra veya başka bir ülkeye giderse orada hemen itaat etmeye hazır" dedi.

Yorumlar (0)