Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ölüme nasıl adım adım gittiği ortaya çıktı

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesi hakkında görülen davanın 61 sayfalık iddianamesi tamamlandı. Serkan Dakman, Seccad Yeşil ve Kadir Yasak hakkında ağırlaştırılmış 10’ar sene 6’şar ay ve müebbet hapis talep edilirken Abdulkadir Kara ve Ali Yasak hakkında da 12’şer sene 6’şar ay ve müebbet hapis istendi. Öte yandan cinayete kadar uzanan tartışmaların tüm ayrıntıları da ortaya çıktı. Cinayet sebebinin satılık evden alınan 170 bin liralık komisyon olduğu öğrenildi.

GÜNDEM 16.05.2022, 17:35 16.05.2022, 17:39
Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ölüme nasıl adım adım gittiği ortaya çıktı

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 27 Ocak 2022 gecesi Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı’ndaki bir restoranda silahlı saldırıya uğradı. Yapılan müdahalelere karşın hayatını kaybetti. Konu hakkında yürütülen soruşturma ise bugün tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 61 sayfalık iddianamenin bazı ayrıntıları yayınlandı. Yeşilköy’deki restoranda ateşli silahla gerçekleştirilen saldırıda Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği, Murat Bilmez’in ise yaralandığı kaydedilen iddianamede sanıklar için istenen hapis cezaları belli oldu.

Müebbet hapis talep ediliyor

İddianameye göre Ali yasak ve Abdulkadir Kara hakkında “silahla birden fazla kişiyle birlikte gece vakti iş yeri yağmalamaya teşebbüs, silahla kasten yaralama”, “ruhsatsız ateşli silah bulundurmak” suçlarından 3’er sene 9’ar aydan 12’şer sene 6’şar aya kadar; “tasarlayarak öldürmeye iştirak” suçundan ise ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi. 

Uğurcan Bilge, Serkan Dakman, Seccad Yeşil, Kadir Yasak, Fatih Okan Kodak ve Burak Otçuoğlu hakkında “silahla birden fazla kişiyle birlikte gece vaktinde iş yeri yağmalama”, “silahla kasten yaralama” suçlarından 3’er sene 9’ar aydan 10’ar sene 6’şar aya kadar hapis cezası talep edilirken “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan ise ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. 

Azmettiricilere müebbet istendi

Öte yandan sanıklardan Kerem Öztürk ve Gökhan Karakan hakkında “silahla birden fazla kişiyle birlikte gece vakti iş yeri yağmalama” ve “silahla kasten yaralamaya azmettirme” suçlarından 3’er sene 9’ar aydan 10’ar sene 6’şar aya kadar hapis cezası istenirken “tasarlayarak öldürmeye azmettirme” suçundan ise müebbet hapis talep edildi.

Diğer sanıklar Rasim Türker Kaplan, Mehmet Sedat Sade, Mehmet Altun, İrfan Engin, İbrahim Çadırcı, Gökhan Ataş, Buğra Hançer ve Ahmet Yalçın hakkında ise “suçluyu kayırma” suçundan 6’şar aydan 5’er seneye kadar hapis talep edildi. Sanık Batuhan Aldatmaz’ın ise delilleri gizlediği ve/veya değiştirdiği belirtilerek “suç delillerini yok etme ve/veya değiştirme” ile “suçluyu kayırma” suçlarından 1 seneden 10 yıla kadar hapis cezası istendi.



Kadir Yasak

Cinayetin sebebi fazla paraya satılan ev

Yeşilköy’de ortağı olduğu balık restoranında ateşli silahla öldürülen Şafak Mahmutyazıcıoğlu davasında hazırlanan iddianamenin detaylarından bir kısmı ortaya çıktı. İddianamede cinayet sebebinin 170 bin TL olduğu iddia edildi. Cinayete giden alacak-verecek davasının ayrıntılarına yer verilen iddianamede Ahmet Yosunlu ismine kayıtlı Bakırköy’deki bir dairenin satılması için aracı olan Emlakçı Kerem Öztürk’e devredilmesi ile olayın başladığı belirtildi. Kerem Öztürk, söz konusu daireyi satmak için müşteri baktığı ve bu sırada dairenin bulunduğu binanın en üst katında ikamet eden Suphi Malgaz ile Öztürk’ün tanıştığı kaydedildi. Malgaz ve Öztürk, söz konusu dairenin satılması konusunda anlaşarak ortak müşteri buldu. Müşteki konumundaki Suphi Malaz, sanıklardan Kerem Öztürk’e 1 milyon 450 bin lira fiyat ile bir arkadaşının bu daireye talip olduğunu ancak Öztürk’ün 1,5 milyon TL istediği aktarıldı. Öztürk, Malgaz ve Malgaz’ın arkadaşı bu daire için 1 milyon 480 bin liraya anlaştı. Ancak Malgaz’ın arkadaşı olan müşteri Ohannes Çatak, Malgaz’a  1 milyon 650 bin TL göndererek daireyi satın aldı. Ohannes Çatak’tan alınan 170 bin TL’lik ekstra ücretin ise satış komisyonu olarak Suphi Malgaz’a verildiği iddianameye eklendi.

Fazla parayı önce inkar etti sonra kabul etti

Satış işleminin ardından Kerem Öztürk ve Gökhan Karakan, Kapalıçarşı’ya giderek Ohannes Çatak’ı gördü. Burada yapılan konuşmada dairenin belirtilenden 170 bin lira daha fazlaya satıldığı ifade edildi. Bunun üzerine Kerem Öztürk, Malgaz’ı arayarak neden 170 bin lira daha fazla aldığını sordu. Malgaz bu parayı önce inkar etti. Bunun üzerine Gökhan Karakan, Malgaz’a, 170 bin lirayı kendilerine vermesi gerektiğini söyledi. İddianamede aktarıldığına göre Gökhan Karakan 23 Kasım 2021 günü müşteki Suphi Malgaz’a telefon ederek “Aradaki farkı bana ver.” dedi. Ancak Malgaz, “Vermiyorum.” ifadesini kullandı. Bunun üzerine Karakan, “10 bin dolar karşılığında adam öldürenler var. Seni de öldürtürüm.” dediği ve ikilinin arasında sözlü tartışma başladığı belirlendi. Ardından Karakan, “Sana ağabeylerimi göndereceğim.” diye tehdit ederek telefonu kapattı. Suphi Malgaz’ın olay sebebiyle huzursuz olduğu ve başına bir iş gelmemesi karşılığında 60 bin TL ödemeyi kabul ettiği kaydedildi. Bunu duyan Gökhan Karakan ise telefonda “Ben de işi başkalarına vermiştim. Onlar halledip 60 bini bana vereceklerdi kalanını da kendileri alacaklardı.” dediği aktarıldı. Ancak Gökhan Karakan’ın daha sonra fikir değiştirerek Suphi Malgaz’dan 100 bin TL talep etti. Malgaz’ın bunu kabul etmemesi üzerine Karakan tarafından tehditler gelmeye başladı.

Para tahsili için Seccad Yeşil devreye girdi

İddianamede aktarıldığına göre Suphi Malgaz’ın belirtilen parayı vermek istememesi üzerine Gökhan Karakan, Seccad Yeşil ile görüştü ve tahsil için araya Yeşil girdi. Yeşil, Malgaz’ı Yeşilköy’de araştırmaya başladı ancak bir sonuç alamayınca durumu Kadir Yasak’a anlattı. Suphi Malgaz’ın, Kadir Yasak’ın eski kiracısı olduğu ve bu nedenle kendisini yakından tanıdığı belirtildi. Yasak’ın bu konuyu konuşmak üzere Suphi Malgaz’a buluşma teklif ettiği aktarıldı. Sanıklardan Kadir Yasak ve Ali Yasak’ın, öz amcası olan Ali Yasak’ın (Bakırköy ve çevresinde ‘Drej Ali’ olarak biliniyor) ismini kullandığı, bölgede söz sahibi olmaya çalıştığı da iddianame içinde yer alan diğer ayrıntılardandı. Kadir Yasak’ın, soyadının gücünden faydalanarak Suphi Malgaz’ı ikna edebileceği; Gökhan Karakan’ın da 100 bin TL alarak yarısını kendisine yarısını da Ali –Kadir Yasak ve Seccad Yeşil’e vereceği kaydedildi. Tarafların ilk görüşmesi 9 Aralık 2021 tarihinde bir restoranda gerçekleşti.



Seccad Yeşil

İlk görüşmede Mahmutyazıcıoğlu da vardı

9 Aralık günü Bakırköy’de bir restoranda gerçekleşen görüşmeye Suphi Malgaz’ın yanında Şafak Mahmutyazıcıoğlu da gitti. Avukat Mahmutyazcıoğlu, Malgaz’a destek oldu. Bunun üzerine Yasak ve Yeşil, Malgaz’dan almak istedikleri parayı alamadı. Konunun sorumlusu olarak ise Mahmutyazıcıoğlu görüldü. Bundan sonraki hedef de maktul Mahmutyazıcıoğlu oldu. İddianameye göre Suphi Malgaz, fazla olan 170 bin TL’lik ücreti maktul Mahmutyazıcıoğlu’na devretti. Kadir-Ali Yasak, Kerem Öztürk, Gökhan Karakan ve Seccad Yeşil ise belirtilen parayı alamadıkları için cinayet planı tasarlamaya başladı. Gökhan Karakan ve Kerem Öztürk’ün azmettirici olduğu belirtilen iddianamede Abdulkadir Kara, Fatih Okan Kodak, Burak Otcuoğlu, Serkan Dakman, Uğurcan Bilge, Seccad Yeşil, Kadir Yasak ve Ali Yasak’ın bir gece vakti Malgaz ve Mahmutyazıcıoğlu’nu işyerinde alıkoyduğu; amaçlarının ise 170 bin lirayı tahsil etmek olduğu kaydedildi.  Maktulün kendi işyerinde korumasız ve silahsız olduğu anı kollayan sanıklar, bir gün öncesinde Mahmutyazıcıoğlu’nun işyerini izleme çemberine aldı. 

Bir gün boyunca maktulün güçsüz anını kolladılar

İddianamenin devamında aktarılana göre Serkan Dakman ve Kadir Yasak, Mahmutyazıcıoğlu’nun sahibi olduğu mekana gelerek maktulle görüşmek istedi. Maktul Mahmutyazıcıoğlu bir süre sonra ikilinin yanına geldi. Sonrasında ise Seccad Yeşil ve Ali Yasak da mekana giriş yaptı. Arkasında gücü hisseden Kadir Yasak önce maktule ardından da maktulün şoförü Murat Bilmez’e ateş etti. Ali Yasak, Mahmutyazıcıoğlu’nu mekandan dışarı sürüklemeye başladı. Tam o sırada Kadir Yasak tekrar ateş etti. Sanıklar, maktulün nabzının yavaşlaması üzerine olay yerinden kaçtılar. Bu veriler ışığında cumhuriyet savcısı, Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesinin tasarlanarak işlendiğini belirtti. 

“Şafak gelip senden özür dilemezse onu vuracağız”

Sanıkların telefonlarında yapılan incelemede Gökhan Karakan’ın Kerem Öztürk’e gönderdiği şu mesajlar ortaya çıktı: “Seccad da o masadaydı. Çocuğu resmen ezdiler. Ağrına gitmiş. Aramış, bayağı küfürleşmişler. Kadir abi de şimdi aradı bizi dedi ki o Şafak gelip senden özür dilemezse onu vuracağız. Şafak olayı farklı boyutlara taşıyor dediler. İtaatsizliğin raconunu biz koymadık ama bu saatten sonra biz keseriz Kerom. Bundan sonra herkes akıllı olsun. O Suphi denen herifi de döveceğim ama şimdi değil. Çocuklar 5-10 veririz, döverler.” Öte yandan sanık Fatih Okan Kodak’ın internet arama geçmişinde “cinayet davasının zaman aşımı” şeklinde kayıtlar bulunduğu da iddianamede yer alan bir diğer ayrıntıydı. 



“Eşim o gün başkasıyla buluşacaktı” 

Ece Erken Mahmutyazıcıoğlu’nun olay ardından verdiği ilk ifade de iddianamede yer aldı. Ece Erken, o günü şöyle anlatmıştı: “26 Ocak günü eşimle dışarıya çıktı. Sonra eve dönerken Şafak, Serkan Yazıcıoğlu ile görüştü ve buluşmaya karar verdiler. Beni eve bıraktıktan sonra şoförüyle gitti. Bana o gün Serkan Yazıcıoğlu, Ahmet Ürkmezgil ve Fikret Orman ile görüşeceğini söyledi. Sonra o gece ilerleyen saatlerde şoförü Murat beni aradı. Bana, ‘Yenge ben yaralandım. Şafak abi de vuruldu. Farklı hastanelerdeyiz.’ dedi. Ben Şafak’ın olduğu hastaneye gittim ama ben gittiğimde hayatını kaybetmişti. Bunları yapan kişileri tanımıyorum.”

“Ben ayrı masada oturuyordum”

Olayın ardından verdiği ilk ifadesi ortaya çıkan Murat Bilmez ise şunları aktarmıştı: “26 Ocak günü 15.00 sularında Şafak Bey ile balık restoranına gittik. Sonra da iki gazeteci ve Fikret Orman geldi. Onlar birkaç saat oturdular ben de farklı bir masada oturdum. 21.00 sularında Fikret Orman ayrıldı. Şafak Bey de gazetecilerle oturmaya devam etti. Sonra 00.30 sularında iki kişi geldi ve Şafak Bey ile görüşmek istediler. Boş bir masaya geçip oturdular. Sonra Şafak Bey de kendi masasından ayrılıp o iki kişinin masasına geçti. Konuşmaya başladılar. Birkaç dakika sonra iki kişi daha geldi ve masaya oturdu. İlk iki kişiden biri daha sonra belinden çıkardığı silahla Şafak Bey’e 2-3 el ateş etti. O sırada bağırdığım için bana da ateş ettiler. Şahısların hepsi olayın ardından koşarak kaçtı. O kişilerden şikayetçiyim.”

Yorumlar (0)