Nilperi Şahinkaya Kimdir?

MAGAZİN 07.08.2020, 19:26
Nilperi Şahinkaya Kimdir?

Nilperi Şahinkaya 23 Şubat 1988 yılında dünyaya gelmiştir. Babasının yurt dışı görevleri olması nedeniyle Senegal’in Dakar kentinde doğmuştur. Babası Salim Levent Şahinkaya’dır ve büyük elçi görevindedir. Bu yüzden küçük yaşlarda dünyayı dolaşan Nilperi, okul hayatını da çeşitli ülkelerde yapmak zorunda kalmıştır. Annesi isminin Nil olmasını çok ister. Dedesi de gördüğü bir rüya ile birlikte adında mutlaka Peri isminin geçmesini ister. Bu yüzden adı Nilperi konmuştur.

Nilperi Şahinkaya ilkokul eğitimini Paris’te almış ve orta okul eğitimini de Bern kentinde görmüştür. 2003 yılında Ankara’ya gelerek Türkiye’ye yerleşen Nilperi Şahinkaya, lise eğitimini görmek için Charles de Gaulle adlı Fransız lisesine gider. Başarılı bir şekilde okulu bitirdikten sonra 2006 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesini seçerek orada eğitim almaya başlar. 2010 yılında bu bölümden mezun olur.

Okul yıllarında ilk oyunculuk deneyimini aldığı dizi olan Deniz Yıldızı ile göze girmeyi başarmıştır. 2013 yılında ise Kayıp adlı dizi de Mete Horozoğlu, Aslı Enver, İlker Kaleli, Kaan Taşaner, Dolunay Soysert, Kürşat Alnıaçık, Menderes Samancılar gibi birbirinden değerli ve usta oyuncular ile birlikte rol almayı başarmıştır. Daha sonra sahnelere çıkan Nilperi Şahinkaya Kim Korkar Hain Kurttan adlı tiyatro oyununda Zerrin Tekindor ve Haluk Bilginer ile ustalarla birlikte rol almıştır. Kısa süren bu sahneden sonra Kiraz Mevsimi dizisi ile yeniden ekranlara geri döner.

Ardından Deli Aşk ve Yaşayamayanlar adlı filmlerde de rol alan Nilperi Şahinkaya, Karakomik Filmler 1, Aynen Aynen, Kuzgun ve Yeni Hayat gibi filmlerde de yer almıştır. Farklı ülkelerde eğitim görmenin avantajı ile birlikte Almanca, Fransızca, İtalyanca ve İngilizce gibi dillere hakimdir. En iyi kadın yardımcı oyuncu dalında 3 ödül sahibi olmuştur.

Yorumlar (1)
avni 3 yıl önce
İyi de kötü rol yakışmadı.
Rol seçerken dikkat!
Başarılarının devamını dilerim.