Meryem Uzerli, Moskova’da kırmızı halıya damga vurdu!

Ülkemizde Muhteşem Yüzyıl’ın Hürrem Sultan’ı olarak ünlenen başarılı oyuncu Meryem Uzerli, 43.kez bu yıl düzenlenen Moskova Uluslararası Film Festivali’nin kırmızı halısında belirdi. Başrolünde yer aldığı ‘Kovan’ filmi için festivale gelen Uzerli, kırmızı halı için seçtiği siyah elbisesiyle, adeta damga vurdu!

MAGAZİN 25.04.2021, 09:57 26.04.2021, 09:36
Meryem Uzerli, Moskova’da kırmızı halıya damga vurdu!

2011 yılından bu yana, ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde canlandırdığı ‘Hürrem Sultan’ karakteriyle hayatlarımızda olan ve rol aldığı projelerdeki rolleriyle adından sıkça söz ettiren başarılı oyuncu Meryem Uzerli, Moskova’da ülkesini temsil etti. Kırk üçüncü kez bu yıl düzenlenen ve Rusya’da gerçekleşen Moskova Uluslararası Film Festivali’ne katılan Meryem Uzerli, kırmızı halıda gören herkesi adeta büyüledi. Siyah uzun bir elbise giyen ve kırmızı halıyla adeta bir uyum yakalayan Uzerli’nin, kilo verdiği de gözlerden kaçmadı.



Kırmızı halıda ışıldadı

Rusya’ya Moskova Uluslararası Film Festivali’nin konuğu olarak katılan ve Türkiye’yi temsil eden Uzerli, başrolünde yer aldığı ve Eylem Kaftan’ın yönettiği ‘Kovan’ filmini temsilen festivale geldi. Moskova’da gösterilecek Kovan filminde ayrıca Uzerli’nin yanı sıra Feyyaz Duman, Hakan Karsak ve Burcu Salihoğlu gibi isimler de rol alıyor.



İlk kızı Lara’nın ardından üç ay önce de ikinci çocuğu Lily Koi’yi kucağına alan Uzerli, galada göz kamaştırdı. Doğumdan hemen sonra formuna kavuştuğu görülen Uzerli, halıya renk kattı. Moskova Uluslararası Film Festivali’ne ayrıca Türkiye’den Tufan Taştan’ın yönettiği ‘Sen Ben Lenin’ filmi de yarışmacı olarak katılıyor.



Tükenmişlik sendromu, sayesinde duyuldu

12 Ağustos 1983 tarihinde Almanya’nın Kassel şehrinde dünyaya gelen Meryem Uzerli, Türk-Alman asıllı biri oldu. Hamburg’da oyunculuk eğitimi alarak başlangıcını yapan Uzerli, Almanya’da dizi ve filmlerde küçük rollerde yer alarak sektöre adım attı. Asıl en büyük çıkışını ise, 2011’de yapan Uzerli, üç sezon boyunca ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde, tarihin en önemli sultanlarından Hürrem Sultan’a hayat verdi. O dönem tükenmişlik sendromuna yakalandığı için diziden ayrılan Uzerli, 2016 yılında Gecenin Kraliçesi dizisiyle döndü. Annemi Yarası, Cingöz Recai ve Öteki Taraf gibi filmlerde rol alan Uzerli, bu arada Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine konuk oldu. 2020 yılında rol aldığı ‘Kovan’ filmiyle birçok festivale katılan Uzerli, filmdeki rolüyle Cana Dorada ve Chelsea Film Festivallerinden En İyi Kadın Oyuncu ödülüyle ayrıldı. 

Yorumlar (0)