Halil Sezai'nin avukatları şarkıcının tahliyesini istedi

Komşusu Hüseyin Meriç'i darbettiği gerekçesiyle tutuklanan Halil Sezai'nin avukatları, Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı rapora dikkat çekerek, "Savcılık iddianamesi çökmüştür. İvedilikle Halil Sezai tahliye edilmelidir." dedi.

MAGAZİN 15.10.2020, 22:00 15.10.2020, 22:33
Halil Sezai'nin avukatları şarkıcının tahliyesini istedi

İstanbul Tuzla’da komşusu Hüseyin Meriç’i darp ettiği sebebiyle “Silahla kasten yaralama” suçundan tutuklanan şarkıcı Halil Sezai’nin avukatları tarafından yeni bir duyuru yapıldı.

Sezai’nin avukatları tarafından yapılan açıklamada, “Dava dosyasında sunduğumuz Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nce hazırlanan rapor ile tutukluğuna sebep olan ‘Silahla Kasten yaralama’ suçunu Halil Sezai’nin işlemediği kesinlik kazanmıştır.” denildi.

“Odun parçasıyla yaralama olmadı”

Açıklamanın devamında, “Alınan bu rapor ile müşteki Hüseyin Meriç’in vücudunda oluştuğunu iddia ettiği dosyada yer alan odun parçasıyla gerçekleşmemiş olduğu açıktır. Raporda da görülebileceği üzere Halil Sezai dosyada iddia edildiği gibi odun parçası ile Hüseyin Meriç’i yaralamamış ve suçun işlendiği iddia edilen savcılık iddianamesi de çökmüştür. Böylece Halil Sezai’nin tutukluğunun devamını gerektirecek bir sebep kalmamıştır.” ifadelerine yer verildi.

“Savcılık iddianamesi çökmüştür”

Sezai’nin avukatları, yayınlanan görüntülerin basında algı yaratmak için montajlandığı, kesildiği ve sesi kısılarak servis edilip yargı makamlarının baskı altına alınması amacıyla yapıldığını kaydetti.

“Aciliyetle tahliye kararı verilmeli”

Halil Sezai’nin işlememiş olduğu bir suçun gerekçe gösterilip tutukluğunun devamının kabulünün mümkün olmadığı ifade edilen raporda, mahkeme tarafından aciliyetle tahliye kararının verilmesi istendi.

Yorumlar (0)