Ezgi Mola, cinsel saldırgan Musa Orhan’a dedikleri sebebiyle yargılanacak 

Oyuncu Ezgi Mola’nın Musa Orhan hakkında söyledikleri sebebiyle davası açıldı. Oyuncu, dosya üzerinden yargılanacak. 

MAGAZİN 08.06.2021, 16:08 09.06.2021, 12:50
Ezgi Mola, cinsel saldırgan Musa Orhan’a dedikleri sebebiyle yargılanacak 

Güzel oyuncu Ezgi Mola, nitelikli cinsel saldırı suçu ile yargılanan Musa Orhan hakkında hakaret etmiş ve “tecavüzcü” “şerefsiz” kelimelerini kullanmıştı. Musa Orhan’ın avukatı ise Ezgi Mola hakkında hakaret davası açmıştı. Mola hakkında açılan davanın, Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından dosya üzerinden görüleceği ortaya çıktı.

Hapsi isteniyor

Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Mola’nın, Musa Orhan hakkında “yazılı, sesli veya görüntülü ileti ile hakaret etmesi” suçundan dava açtı. Mola hakkında 3 aydan 2 seneye kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi ise dava sürecinde 15 gün içinde Ezgi Mola’dan yazılı savunma isteyecek.



Ne olmuştu?

Siirt’te yaşayan 18 yaşındaki İpek Er isimli genç kadın, 2020 senesinde Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat ederek sosyal medya üzerinden Musa Orhan ile tanıştığını ve Orhan’ın kendisini günlerce bir yerde kapalı tutarak cinsel saldırı uyguladığını belirtmişti. Musa Orhan’dan şikayetçi olan İpek Er, kendisine uygulanan şiddet ve saldırılar üzerine 16 Temmuz 2020 tarihinde intihar etmiş ve iki gün sonra da hayatını kaybetmişti.

İpek Er’in vefatının ardından Musa Orhan 19 Temmuz’da tutuklanmış fakat avukatının itirazı üzerine tutuksuz yargılanmaya başlanmıştı. Siirt Jandarma Komutanlığı’nda çalışan Musa Orhan, 16 Temmuz 2020 tarihinde açığa alınmış ve İçişleri Bakanlığı tarafından ise bir süre sonra ihraç edilmişti. Musa Orhan’ın yargılanma süreci devam ederken 16 Ekim 2020 tarihinde bir dava daha görülmüş ve Orhan’ın tutuklanması istenmişti. Fakat hakim tarafından bu istek reddedilmişti.

Oyuncu Ezgi Mola ise serbest kalan Musa Orhan hakkında sinirlerine hakim olamayarak sosyal medya hesabından hakaret etmişti. Sanat camiası, Mola’ya destek paylaşımları yapmıştı. 

Yorumlar (0)