Hakkında hapis talebiyle dava açılan Ezgi Mola'dan yeni paylaşım

İpek Er adlı genç kıza tecavüz ettiği iddiasıyla tutuksuz olarak yargılanan Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında hapis talebiyle dava açılan Ezgi Mola, yeni bir paylaşımda bulundu.

MAGAZİN 05.06.2021, 21:48 06.06.2021, 18:00
Hakkında hapis talebiyle dava açılan Ezgi Mola'dan yeni paylaşım

Başarılı oyuncu Ezgi Mola, geçtiğimiz aylarda kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, Batman'da tecavüze uğradıktan sonra hayatına son veren İpek Er'e tecavüz davasında yargılanan Musa Orhan’ın tutuklanmamasına 20 Ağustos 2020 tarihinde tepki gösterdi.

Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, ünlü oyuncunun paylaşımı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

2 sene 4 ayla yargılanıyor

Yürütülen soruşturmanın akabinde hazırlanan iddianamede, Mola hakkında 'yazlı, sesli veyahut görüntülü bir ileti ile hakaret' ve 'hakaret' suçlarından 2 sene 4 aya kadar hapis cezası talep edildi. İddianame, Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul görerek, Mola hakkında dava açıldı.

"Destek veren herkese teşekkürler"

Olayın akabinde Ezgi Mola’ya sosyal medya platformlarında destek yağdı. Çok sayıda ünlü ismin de destek verdiği Mola, İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi'ni ziyarette bulundu. Kendisini destekleyen ünlü isimler hakkında da dava açılan Ezgi Mola, resmi sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Ziyaretten bir görsel paylaşan Mola, "Kadına şiddet bir insan hakları ihlalidir. İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi'ne ve destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum." notunu düştü.

Yorumlar (0)