Çin aşısının çocuklarda acil kullanımı onaylandı

Çin, Sinovac firmasının koronavirüse karşı ürettiği 'CoronaVac' aşısının 3-17 yaş aralığındaki çocuklarda kullanımını onayladı.

DÜNYA 05.06.2021, 22:23 06.06.2021, 11:15
Çin aşısının çocuklarda acil kullanımı onaylandı

Dünya çapında COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgını ile mücadele çerçevesinde birçok ülkede başlatılan aşılama programlarında aşının uygulandığı yaş grupları da genişletiliyor.

3-17 yaş gurubuna onay

Çin'de Sinovac Biotech ilaç firmasının koronavirüse karşı ürettiği 'CoronaVac' aşısının 3 ila 17 yaş aralığındaki kullanımına yeşil ışık yakıldı.

Uygulama takvimi, sağlık yetkilileri tarafından belirlenecek

Şirket CEO’su Yin Weidong, gerçekleştirdiği açıklamada, aşının bahse konu yaş aralığındaki çocuklara ne zaman uygulanmaya başlanacağının tamamen sağlık yetkililerine bağlı olduğunu dile getirdi.

Yin, reşit olmayan bireylerin enfeksiyonun ardından ciddi semptom riski daha yüksek olan yaşlılara nazaran aşılamada daha düşük önceliğe sahip olduğuna işaret etti.

'Faz-II'de 3. doz da uygulandı

'Faz-I' ve 'Faz-II' klinik deneylerinden elde edilen ön neticelere göre aşı, 3 ila 17 yaşındaki bireylerde bağışıklık oluştururken, katılımcıların büyük çoğunda hafif derecede yan etkiler görüldü.

Yin ayrıca, iki dozun ardından 3. dozun uygulandığı 'Faz-II' klinik deneyinin de tamamladığını sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)