Kıtanın en büyüğü! Bilim insanları Avustralya'da keşfetti

Avustralya’da ilk parçası 2007 senesinde bulunan bir dinozor türünün şimdiye dek keşfedilmiş olan en büyük dinozor fosili olduğu ve dünyanın da en büyük türlerinden bir tanesi olduğu ifade edildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.06.2021, 16:22 09.06.2021, 12:59
Kıtanın en büyüğü! Bilim insanları Avustralya'da keşfetti

Avustralya Queensland’da bilim insanlarınca ilk parçası 2007 senesinde bulunan bir dinazor türünün şimdiye dek keşfedilmiş olan en büyük dinozor fosili olduğu ifade edildi.

Dünyada en büyük 15 dinozor türü arasında olduğu bildirilen dinozor fosilinin 92-96 milyon yıl öncesinde yaşayan ve Titanozorlar ismiyle bilinen bitki yiyen bir Australotitan cooperensis türü olduğu tespit edildi.

Yapılan kemik incelemelerinde boyunun yaklaşık olarak 30 metre yani “basketbol sahası kadar” olduğu belirtilen dinozorun toplam ağırlığı ise 67 ton olarak paylaşıldı.

2007 yılında ilk parçası keşfedilmişti

Dinozor türüne ait iskeletin ilk parçası Queensland’da yer alan Eromonga yakınlarındaki bir çiftlikte tespit edilmişti. Geçtiğimiz günlerde keşfedilmiş olan kürek kemikleri, pelvik kemikleri ve uzuvları da bulunmuştu. Kemiklerin boyutları, konumu ve hassas durumlarından dolayı teşhis etme süreci uzamıştı.

Queensland eyalet hükümetince, türün sınıflandırılması hususu memnuniyetle karşılanırken, Queensland Müze Ağı CEO’su Dr. Jim Thompson, “Dinozor keşfi için Avustralya son sınırlardan bir tanesi ve Queensland, ulusun paleo-başkenti olarak hızlı bir şekilde kendisini sağlamlaştırıyor. Keşfedilecek daha çok fazla şey var.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)