ÇYDD Bülent Ersoy'un kürk bağışını kabul etmemişti! Diva'dan açıklama...

Bülent Ersoy, satın aldığı binlerce lira değerindeki kürklerini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlayacağını duyurmuştu. Hemen ardından dernekten yapılan açıklamada, tüzük ve kurallar gereği böyle bir bağışın kabul edilemeyeceği ifade edilmişti. Diva Bülent Ersoy'dan konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi.

MAGAZİN 01.12.2020, 10:38 01.12.2020, 16:08
ÇYDD Bülent Ersoy'un kürk bağışını kabul etmemişti! Diva'dan açıklama...

Diva Bülent Ersoy geçtiğimiz gün bir alışveriş mağazasından çıkışta binlerce lira ödediği kürkleri için, "Kürklerimin tamamını Türkan Saylan Hanım'ın derneğine bağışlayacağım. Bir gece düzenleteceğim ve ben de oraya gideceğim. Açık arttırma yöntemiyle satsınlar. Büyük bir miktar da para toplanır." şeklinde konuşmuştu.

ÇYDD, 'Kabul edemeyiz' demişti

Fakat konuya ilişkin dernekten gelen açıklamada, "ÇYDD, Atatürk devrimleri ve ilkeleri ışığında çağdaş bir eğitim yoluyla çağdaş toplumlar düzeyine ulaşmayı planlayan öncü bir sivil toplum hareketidir. Tüzüğümüz gereğince doğaya, canlıların yaşamına ve çevreye son derece hassasiyet göstermekteyiz. Bu sebeple basına da yansımış olduğu üzere, derneğimize yapılacak olan hayvanların yaşam hakkının ihlali üzerine elde edilmiş ekonomik değere sahip ürünlerin satışı ve bağışından gelecek olan miktarı kabul etmemiz mümkün değildir." denilmişti.

Diva'dan kürk bağışını kabul etmeyen ÇYDD ile ilgili açıklama

Ardından Sabah Gazetesi'ne açıklama yapan Bülent Ersoy şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle ifade etmek isterim ki, bütün kesimlerin ilkelerine ve görüşlerine saygı duyuyorum. Fakat bu hediyeyi, bu spekülasyonlar oluşmadan öncesinde yüreğimdeki samimi duygularımla basın mensuplarına vermiş olduğum bir röportajım sırasında söylemiştim. Röportaj sonrası dinleyicilerden gelen kimi yorumların ardından kendimi aklamak ve paklamak için kurum ve kuruluşları kullanmak değildi niyetim." 

Yorumlar (0)