Diva, 'Kürklerimi ÇYDD'ye bağışlayacağım' demişti! Reddedildi

Bülent Ersoy geçtiğimiz günlerde satın aldığı 40 biner liralık iki kar tilkisi kürkünü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlayacağını açıklamıştı. Dernekten tüzük, ilkeler ve değerler gereği bu bağış talebinin kabul edilemeyeceği açıklandı.

MAGAZİN 30.11.2020, 12:21 30.11.2020, 12:31
Diva, 'Kürklerimi ÇYDD'ye bağışlayacağım' demişti! Reddedildi

Bülent Ersoy geçtiğimiz çarşamba günü Nişantaşı'nda girmiş olduğu bir mağazada her biri 40 bin TL değere sahip iki kar tilkisi kürsü satın almıştı. Üzerinde tilki kafalarının olduğu kürkler sosyal medyada yayılınca büyük bir tepki çekti.

Bülent Ersoy: Kürklerimi bağışlayacağım

Diva, 'Kürklerimin tamamını Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı'na vereceğim' demişti ama bu açıklaması eleştiri oklarını üzerinden çevirmedi. Dernek tarafından ise bir açıklama yapıldı ve "Bu bağışın kabul edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir." ifadelerine yer verildi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürk'ün devrimleri ve ilkeleri ışığında çağdaş bir eğitim yoluyla çağdaş toplumlar seviyesine ulaşmayı hedefleyen örnek ve öncü bir sivil toplum kuruluşudur.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden kürk bağışı yanıtı

"Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, tüzüğü gereği çevre, doğa ve canlı haklarına saygılı olmayı ilke haline getirmiştir. Genel Başkanımız Türkan Saylan'ın "Hayvanlar ve Çocuklar" isimli kitabında da can dostları kedileri ve köpeklerine duymuş olduğu sevgi derneğimizin hayvan haklarına vermiş olduğu önemin mühim sembollerindendir."

ÇYDD: Kürkü kabul etmemiz söz konusu değildir

"Bu sebeplerle, basına da yansımış olduğu üzere, derneğimize hayvanların yaşam haklarının ihlal edilip, ekonomik değere dönüştürülmesi sonucu elde edilen ürünlerle bunların bedelleri üzerine gerçekleştirilecek olan bir bağışı, tüzüğümüz ve kurumsal değerlerimiz adına kabul edemeyeceğizi kamuoyunun bilgisine saygıyla bildiririz.

Bundan dolayı, basına da yansımış olmuş olduğu üzere, derneğimize hayvanların yaşam haklarının ihlal edilip ekonomik değere dönüştürülmesi sonucu elde edilen ayni ürün ve bunların bedelleriyle yapılacak olan bir bağışın tüzük çalışma ilkelerimiz ve değerlerimizi dikkate aldığımızda kabul edebilmemiz gibi bir durum söz konusu değildir. Saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız."

Yorumlar (0)