Ali Sunal'ın deprem konuşması gündemde: "Normal olan bu mu?"

Güldür Güldür Show programının sunucusu Ali Sunal'ın programda sahnede yaptığı bir konuşma gündem oldu. Sunal, "normalleşme" sözüne atıfta bulunarak, "Fay hattının üzerine ev yapmak normal midir, çürük binalara imar affı vermek normal midir? Bir felaket yaşandıktan sonra kimsenin sorumluluk hissedip istifa etmemesi, özür dilememesi normal midir?" diye sordu. Sunal'ın programda konuşmasının ilgili kesiti sosyal medyada çokça paylaşıldı.

MAGAZİN 12.03.2023, 13:58
Ali Sunal'ın deprem konuşması gündemde: "Normal olan bu mu?"

Ekranların sevilen programı Güldür Güldür Show'da Ali Sunal'ın yaptığı bir konuşma sosyal medyanın gündemindeydi. Ali Sunal sahnede yaptığı "normalleşme" eleştirisi içeren konuşmasında dikkat çeken mesajlar verdi.

Sunal'ın konuşması sosyal medyada çokça paylaşıldı ve kullanıcılardan da destek aldı. İşte Ali Sunal'ın yaptığı o konuşmadan önemli noktalar:

"Fay hatlarının üzerine ev yapmak normal midir?"

"Bu sıralar birçoğumuz normalleşmenin peşindeyiz. Peki nedir normal? Fay hattına bina yapmak normal midir? Veya depremin ardından arama kurtarmanın gecikmesi normal midir? Denetlenmemiş binalar, parayla satın alınan mimar diplomaları, liyakatsiz görevliler, beceriksiz müteahhitler normal midir? Çürük binalara imar affının verilmesi normal midir? Binlerce insanı ölüme göndermek normal midir? Ve böylesine bir felaketin ardından bir kişinin dahi sorumluluk hissederek, 'Ben yanlış yaptım, özür diliyorum' dememesi de normal midir sizce?

"Normal olan artık önce bilimi dinlemek"

Bu normal değil, hayır. Artık normal olan bir vatandaş olarak hesap sormak. Her felaketi kadere bağlamak değil felaket olmadan önce bilimi dinlemek. Bundan sonra normal olan yetki veren kişinin partilisine, akrabasına, ailesine yaptırması değil, uzman olana yaptırmasıdır."

Akşener'den Ali Sunal'ın sözlerine destek

Ali Sunal'ın konuşmasının bu bölümü sosyal medyada çokça paylaşıldı ve kullanıcılardan destek aldı. Siyasilerden Meral Akşener de gündem olan bu videoya sessiz kalmadı. Akşener, videoya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Ne yazık ki haklı bir konuşma. Fakat bilgisizliği, beceriksizliği, liyakatsizliği bizlere normalmişçesine dayatan bu düzen, vaktini çoktan bitirdi. Artık bilimin, aklın ve hakkaniyetin gereğini yapmanın vakti. İşte esas olan bu normale de beraber döneceğiz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)