ABD'li yapımcı Weinstein, tecavüzden suçlu bulundu!

ABD'li film yapımcısı Harvey Weinstein, birçok kadına tecavüz ve cinsel tacizde bulunduğu iddiaları üzerine yargılandığı davada suçlu bulunup gözaltına alındı.

MAGAZİN 25.02.2020, 09:11
ABD'li yapımcı Weinstein, tecavüzden suçlu bulundu!

New York'ta, Harvey Weinstein hakkında tecavüz ve cinsel taciz dahil beş farklı suçlamayla açılan davada jüri kararını duyurdu.

Cinsel istismar ve üçüncü derecede tecavüz

Ünlü yapımcı, "cinsel istismar ve üçüncü derecede tecavüzden" suçlu bulundu. "Birinci derecede tecavüz ve şiddet içeren cinsel saldırı" iddialarından suçsuz bulunan Weinstein, jürinin kararını açıklamasından hemen sonra gözaltına alındı.

Ceza duruşmasına az kaldı!

5 milyon dolar kefalet karşılığında New York'ta tutuksuz yargılanan Weinstein'ın hakkında 5 ila 25 yıl arasında hapis cezası talep ediliyordu. Hakimin, 67 yaşındaki yapımcının ne kadar ceza alacağına karar vereceği ceza duruşması 11 Mart'ta görülecek.

Los angeles'ta diğer davalar devam ediyor

Şimdiye kadar aralarında en az 30 oyuncunun olduğu 75'ten fazla kadın, Weinstein hakkında "cinsel taciz ve tecavüz" suçlamasında bulunmuştu. 

Weinstein hakkındaki iddiaların ortaya çıkmasından sonra, kadınların uğradıkları cinsel tacizleri sosyal medyada #meetoo (ben de) etiketiyle gündeme getirmesi dünya çapında bir tepkiye dönüşmüş ve #meetoo hareketini başlatmıştı.

Yorumlar (0)