Komşuda ölü sayısı 16 oldu: Bakan Yardımcısı da koronaya yakalandı!

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 16 oldu. Öte yandan, İran Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi'de koronavirüs tespit edildi. Herirçi'nin geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında sürekli terlediğine ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

SAĞLIK 25.02.2020, 09:27 25.02.2020, 16:38
Komşuda ölü sayısı 16 oldu: Bakan Yardımcısı da koronaya yakalandı!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle dünya genelinde 80 binden fazla kişi enfekte oldu. Salgında yaşamını yitirenlerin sayısı ise 2 bin 699'a ulaştı.

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ise hızla yayılıyor. Ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 16'ya yükseldi.

"Evden çıkmayın" çağrısı!

İran Sağlık Bakanlığı, karantina uygulamak zorunda kalmamak amacıyla yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilen 11 eyalette halkın sokağa çıkmaması için çağrıda bulundu. 

Bakan Yardımcısı da koronaya yakalandı

Öte yandan, İran Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi'de koronavirüs tespit edildiği bildirildi. 

Yüksek ateş sebebiyle dün karantina altına alındığını ve koronavirüs testi uygulandığını kaydeden Herirçi, "Birkaç dakika önce testlerin sonucu açıklandı. Ben de korona oldum." ifadelerini kullandı. 

Herirçi, sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Virüsü yeneceğimizden emin olun." dedi. 

Geçtiğimiz günlerde koronavirüs salgınına ilişkin gerçekleştirdiği basın toplantısındaki fotoğrafları sosyal medyada yayılan Herirçi'nin, sürekli olarak terlediği ve duraksadığı fark edildi. 

Ruhani: Davetsiz misafir gibi!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin açıklamada bulundu.

Halkın korkuya kapılmamasını ve Sağlık Bakanlığının talimatlarına göre hareket etmesini isteyen Ruhani, "Korona, influenza B virüsünden daha tehlikeli değildir. Biz onu aştık, koronayı da aşacağız. Koronavirüs davetsiz bir misafir gibi geldi ve bütün ülkelere yayıldı." ifadelerini kullandı.

Ruhani, koronavirüsten (Covid-19) korunmak için kullanılan hijyen malzemelerinin kara borsaya düşmesiyle ilgili de uyarıda bulunarak şunları söyledi:

"Kimse bu olayı kötüye kullanmamalıdır. Halk bir hap, deterjan, dezenfekte edici jel ya da maskeye ihtiyaç duyduğu için bunu suistimal etmemeliyiz. Halkın zor günler için sakladığı paralara göz dikilmemelidir."

"50 kişi öldü" iddiası ortalığı karıştırmıştı

İran Meclisi'ndeki Kum Milletvekili Ahmed Emirabadi, Kum kentinde son 2 hafta içinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle 50 kişinin yaşamını yitirdiğini iddia etmişti. 

İranlı İşçiler Haber Ajansı'na (ILNA) göre, Meclis'te milletvekillerine hitaben konuşma yapan Kum Milletvekili Ahmed Emirabadi, "Kum şehrinde son 2 haftada yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını yüzünden 50 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı kusurludur." ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye sınır kapılarını kapatmıştı

Koronavirüs salgınının komşuda hızla yayılması nedeniyle İran ile Türkiye arasında kara ve demir yolu geçişlerine olanak sağlayan Van/Kapıköy, Hakkâri/Esendere, Iğdır/Dilucu ve Ağrı/Gürbulak kara hudut kapıları ile Van/Kapıköy demir yolu hudut kapısı geçici süreyle giriş ve çıkışlara kapatılmıştı. 

Türk Hava Yolları (THY), İsfahan, Meşhed, Tebriz ve Şiraz'a olan seferlerini 27 Şubat gününe kadar iptal etmişti. 

Yorumlar (0)