Ünlü sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti

Türk orkestra şefi aynı zamanda şarkıcı Armağan Şenol’un hayatını kaybettiği açıklandı.

YAŞAM 29.04.2024, 21:07 30.04.2024, 15:49 Şeyda Gül
Ünlü sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti

1950'li yıllarında şöhretin kapısını aralayan orkestra şefi ve şarkıcı Armağan Şenol’dan acı haber geldi. "Armağan Şenol ve Arkadaşları" isimli orkestrası ile nam salan ünlü sanatçının hayatını kaybettiği açıklandı.  Şenol'un cenazesinin 30 Nisan salı günü öğle namazını takiben Karacaahmet Şakirin Camii'nden kaldırılacağı öğrenildi.

Acı haberi kızı Parla Şenol duyurdu

96 yaşındaki babasının vefat haberini oyuncu ve şarkıcı Parla Şenol duyurdu. “Türkiye'nin caz, tango gibi Batı müziği alanlarındaki öncü ve önemli sanatçısı babam... 96 yıl boyunca atladı. Zıpladı. Yandı, yaktı, şakıdı. Sonunda 27 Nisan gecesi kuş gibi uçtu gitti” diyen Parla Şenol, duygularının sayfalara sığmayacağını söyledi. Ünlü sanatçı, “Kısacası onun kızı olmayı çok sevdim” dedi.

Armağan Şenol kimdir?

5 yaşındayken Fransızca öğretmeni olan annesinin tayini nedeniyle İzmir'e taşınan Armağan Şenol, 17 yaşına kadar İzmir’de yaşadı. Müzik yaşamına İzmir'deki barlarda, pavyonlarda şarkı söyleyerek başlayan Armağan Şenol, Fehmi Ege’nin keşfetmesinin ardından ailesiyle birlikte İstanbul'a gelerek Beyoğlu'na taşındı. Ayla Hanım'la evlenen Şenol’un bu evlilikten oyuncu ve seslendirme sanatçısı Parla Şenol ve Arda Şenol adında iki çocuğu oldu.

Yıllarca radyo programcılığı yaptı

Ünlü tiyatro oyuncusu Necdet Mahfi Ayral'ın yeğeni ve yine ünlü tiyatro oyuncusu Jeyan Mahfi Tözüm'ün kuzeni olan Şenol, İstanbul Radyosu tarafından yapılan sınavı kazandıktan sonra radyoda yıllarca program yaptı. 1955'te "Armağan Şenol ve Arkadaşları" isimli orkestra kuran Şenol, oğlu Arda Şenol bu orkestrada tumba çalarak müziğe başladı. 5 Ocak 1965'te Hürriyet Gazetesi’nin düzenlenen Altın Mikrofon yarışmasına katılan Şenol’un "Vuslat" şarkısı, 1978'de Füsun Önal tarafından yorumlandı. İyi bir sporcu olan Şenol gençliğinde basketbol, boks, yüzme, atletizm dallarında aktif oldu. Bu dalların bazılarından toplam 32 adet bireysel madalya sahibi olan Şenol, 1955 yılında "Ebediyete Kadar", 1969 yılında ise "Çile" adlı filmlerde rol aldı. Şenol, 1964 yılında "Avare Yavru ve Filinta Kovboy" filmi için şarkı yazdı.

Plakları

1966 – Canım İstanbul / Hayal (Efes Plak)

1967 – Cilveli Naciyem / Dol Karabakır Dol (Girgin Plak)

1968 – Bebeğim Meleğim / Kalbinde Bir Ben Olsam (Çoşkun Plak)

1969 – Son Beste / Çın Çın (Sayan Plak)

1975 – Yayla kızı / Vuslat (Ezgi Plak)

Yorumlar (0)