Meteoroloji peş peşe uyardı: Sağanak, rüzgar ve toz taşınımına dikkat

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, baı bölgelerde sağanak yağış beklenirken, yurt genelinde toz taşınımı görüleceği ifade edildi.

YAŞAM 10.05.2024, 08:28 Şeyda Gül
Meteoroloji peş peşe uyardı: Sağanak, rüzgar ve toz taşınımına dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Mayıs Cuma gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Elazığ, Van ve Hakkari çevrelerinde ise sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bunların yanı sıra yurt genelinde toz taşınımı yaşanması bekleniyor.

Hava sıcaklığı

Önemli bir değişiklik beklenmediği kaydedilen hava sıcaklıklarının, güney kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Sıcaklıkların diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar uyarısı

Marmara ve Ege kıyılarında kuzey, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun güneybatısında güney yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiği kaydedilen rüzgara ilişkin yapılan uyarıda, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Toz taşınımı uyarısı

Güney, iç ve doğu kesimlerde toz taşınımı görüleceği tahmin edildiği vurgulanan açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Yorumlar (0)