Diyabetliler için üretilen mor baklava, yok satıyor 

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte fırın ve pastanelere verilen yiyecek siparişleri arttı. Bu siparişlerin arasında ise “mor baklava” ilk sırada geliyor. 

YAŞAM 12.04.2021, 13:13 12.04.2021, 18:10
Diyabetliler için üretilen mor baklava, yok satıyor 

Erzurum’da ilk defa 29 yaşındaki Selami Atış isimli baklava ustası tarafından üretilen “mor baklava”, diyabet hastaları için şu anda eşi bulunmaz nimetlerden biri. Atış’ın, “mor ekmekten esinlenerek ürettim” dediği bu baklava, normal baklavaya nazaran oldukça sağlıklı. Yiyeceğe mor rengini veren incir, ahududu, kırmızı lahana ve mor meyveler sayesinde diyabet hastalarının şekeri asla yükselmiyor. 



Şeker hastası olan ve baklava yemekten sakınan kişiler için bu üretimi gerçekleştiren Selami Atış, mor sebze ve meyvelerin kurutulup unla karıştırıldığını ifade ediyor. İsteğe göre katlar arasına kaymak ya da fıstık döşenerek hazırlanan baklava, yine meyvelerden yapılmış şerbetle tatlandırılıyor.



İçerisinde hiçbir şekilde şeker bulunmayan baklava, yalnızca Atış’ın baklava imalathanesinde günde 200 tepsi olarak üretiliyor. Çok fazla sipariş verildiğini ve tepsilerin de gün içinde sattığını söyleyen baklava ustası, artan taleplerden memnun.



Kadayıf dolmasını solladı



Erzurumlulara has lezzetlerden olan kadayıf dolmasının her yıl binlerce tepsi sipariş verildiğini fakat bu yıl bu durumun değiştiğini ve mor baklavanın kadayıfı solladığını belirten Usta, şimdiden Ramazan dönemi ve sonrasındaki bayram için binlerce sipariş alındığını, siparişlere yetişmekte zorlandıklarını fakat tedbirlerini şimdiden aldıklarını belirtiyor. 

Yorumlar (0)