Ankara’yı sel vurdu: Birçok yeri su bastı, araçlar mahsur kaldı!

Akşam saatlerinde Ankara'da etkili olan yağmur, birçok ev ve iş yerini su altında bıraktı ve araçlar yollarda ve alt geçitlerde mahsur kaldı.

YAŞAM 01.05.2024, 10:43 02.05.2024, 09:22 Buse Önder
Ankara’yı sel vurdu: Birçok yeri su bastı, araçlar mahsur kaldı!

Ankara'da dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, başkentte olumsuz etkilere neden oldu. Ankara Valiliği'nin 28, 29 ve 30 Nisan için sağanak yağmur uyarısının ardından, akşam saatlerinde etkisini artıran yağmur, birçok noktada su baskınlarına yol açtı.

Özellikle Yenimahalle ve Çankaya ilçelerinde etkili olan yağmur sonrası, binden fazla su baskını ihbarı yapıldı. Ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlar, eşyalarını kurtarmak için çaba sarf etti.

Trafikte ise araçlar zor anlar yaşadı. Alt geçitlerde su birikmesi nedeniyle şehirdeki bazı yollar trafiğe kapatıldı, bazı araçlar ise su birikintileri nedeniyle yolda mahsur kaldı.

‘Temennimiz can kaybı olmaması’

Yağış nedeniyle araçlarında mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için itfaiye, AFAD ve dalgıç polis ekipleri seferber oldu. Ankara Valisi Vasip Şahin de ekiplerin çalışmalarını yakından takip etti.

Vali Şahin, yaşanan durumla ilgili, "Ankara'ya geçmiş olsun. Çok yoğun bir yağış aldık ancak en büyük tesellimiz herhangi bir can kaybımızın olmaması. Battı çıktı denilen alt geçitlerimiz yoğun yağış nedeniyle tıkanmış vaziyette. Ekiplerimiz bu noktalarda yoğun çaba gösteriyor" ifadelerini kullandı.

‘Mücadelemiz devam ediyor’

Vali Şahin, bugün için de kuvvetli yağış beklendiğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle trafikte yaşanabilecek yoğunluğa karşı tedbirli olunması gerektiğini vurgulayan Vali Şahin, "Ekiplerimiz müdahalelerine devam ediyorlar. Takviye ekiplerimiz de sahada olacak" dedi.

Yağış nedeniyle yollar göle dönerken, mahsur kalan vatandaşlardan biri olan Batuhan Koç, "Ankara'da hava şartları çok kötü. Sağanak yağmur nedeniyle trafikteydim ve aracım yolda kaldı. Zararımız çok büyük. Yolda kalanların Allah yardımcısı olsun" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)