Dev finalde 5 gol: Türkiye kupası Beşiktaş’ın

Beşiktaş ve Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. Kapalı gişe oynanan finalde Beşiktaş, 3-2'lik skorla galip gelerek Türkiye Kupası'nın şampiyonu oldu.

SPOR 23.05.2024, 23:39 Buse Önder
Dev finalde 5 gol: Türkiye kupası Beşiktaş’ın

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ve Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. Kapalı gişe oynanan maçta ilk yarı 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Trabzonspor, 14. dakikada Onuachu'nun golüyle öne geçerken, Beşiktaş 45+3'te Ghezzal'ın penaltı golüyle dengeyi sağladı.

İkinci yarıda Beşiktaş, Salih Uçan'ın golüyle 2-1 öne geçti. Trabzonspor, 89. dakikada Pepe'nin golüyle skoru 2-2'ye getirdi. Ancak Beşiktaş, 90+4'te Al Musrati'nin golüyle 3-2 öne geçti ve mücadele bu skorla sona erdi. Beşiktaş, bu galibiyetle Türkiye Kupası'nı 11. kez müzesine götürdü.

Karşılaşma öncesinde saygı duruşu

Karşılaşma öncesinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba ve güvenlik korucusu Yahya Yıldız için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Her iki takımın oyuncuları, sahaya "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" pankartıyla çıktı.

Bakan Bak, karşılaşmayı tribünden izledi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, finali tribünden izledi.

Ayrıca, şarkıcılar Sefo ve Norm Ender maç öncesinde mini konser verdiler.

Beşiktaş, Türkiye Kupası'na 5. turdan başlayarak sırasıyla Eyüpspor, Bitexen Antalyaspor, TÜMOSAN Konyaspor ve MKE Ankaragücü'nü eleyerek finale yükselmişti. Trabzonspor ise 4. turdan itibaren Ahlatcı Çorum FK, Manisa FK, Gençlerbirliği, RAMS Başakşehir ve VavaCars Fatih Karagümrük'ü eleyerek finale gelmişti.

Yorumlar (0)