İYİ Parti'nin yeni lideri belli oldu

İYİ Parti'nin yeni genel başkanını belirlemek için yapılan olağanüstü kurultayda üçüncü tur seçimi yapıldı, partinin yeni lideri belirlendi. Partinin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu, teşekkür konuşması yaptı.

SİYASET 27.04.2024, 21:17 27.04.2024, 21:57 Hakan Öksüz
İYİ Parti'nin yeni lideri belli oldu

İYİ Parti'de Meral Akşener'in kararı sonrası 5. olağanüstü kurultay düzenlendi. Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz genel başkanlık için yarıştı. Üçüncü tura Müsavat Dervişoğlu ile Koray Aydın kaldı.

3. tur seçimlerinde Müsavat Dervişoğlu 611 oy aldı. Diğer aday Koray Aydın ise 548 oyda kaldı. İYİ Parti'nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu oldu.

Müsavat Dervişoğlu'ndan teşekkür konuşması

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, seçilmesinin ardından teşekkür konuşması yaptı. Dervişoğlu, "Herkesin dikkati bu kongredeydi. Hiçbir tatsız olay yaşanmadı. Sayın Koray Aydın, aile büyüğümdür ve ağabeyimdir. Sayın Tolga Akalın da kardeşimdir. Ben yarış kazanmadım, çünkü kimseyle yarışmadık. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ne mutlu Türkiye diyene." ifadelerini kullandı.

Günay Kodaz'ın adını anmadı

Teşekkür konuşması yapan Müsavat Dervişoğlu'nun, parti liderliği için yarışan Günay Kodaz'ın adını anmaması dikkatlerden kaçmadı. Kodaz, yaptığı konuşmada partiye eleştiride bulunmuş, "Hep dışlandım." demişti.

Yorumlar (0)