Bahçeli'den 3 Mayıs mesajı

Devlet Bahçeli, 3 Mayıs 1944 yılının 78. yıl dönümüne dair, "Onurlu bir mücadeleyle Türk milletine gönül vererek ufkumuza aydınlık veren, Türklüğün kıvancı tüm milliyetçi kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, hürmetle, minnetle, rahmetle anıyorum." dedi.

SİYASET 03.05.2022, 00:06 03.05.2022, 17:10
Bahçeli'den 3 Mayıs mesajı

Bahçeli, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden 3 Mayıs 1944 tarihine dair gerçekleştirdiği paylaşımda, bahse konu günün Türk milliyetçilerinin çilelerle bezenmiş ağır koşullar içerisinde zorlu imtihan etabı, demirden iradelerine eşlik eden sağlam ve çevik duruşlarıyla sivrilip ön plana çıkmalarının simgeleşmiş bir evresi olduğunu ifade etti.

Bahse konu paylaşımında, "3 Mayıs yüksek bir mücadele erdemidir." diyen Bahçeli, "Davamızın aziz büyükleri haksızlıkla, şiddetle ve baskılarla pekişmiş hukuki süreçlere tüm inançlarıyla direnmişler, sonunda da milli gönüllerde bayraklaşmışlardır. Türk milliyetçiliğinin küçük görüldüğü bir zamanda düşünce haysiyetleriyle, faziletli yaşamlarıyla karanlığa ışık saçmışlardır." yorumunda bulundu.

"Türk milliyetçiliğinin siyasallaşması yolunda büyük bir adım"

3 Mayıs'ı 'Türk milliyetçiliğinin siyasallaşması yolunda büyük bir adım' olarak gören Bahçeli, paylaşımında, "3 Mayıs tarihi demokratik, meşru ve sivil itirazın masum ve haklı ahlakıdır. Bu sebeple iyi anlatılması ve anlaşılması gereken önemli bir tarihi an olup, zulüm ve işkencelerle pes etmeyen dava adamlarının itibar günüdür." dedi.

Düş kırıklıklarıyla boğuşan Türk milletinin ihtiyacı olan kudretin, Türk tarihinin büyük ve şanlı sayfalarında olduğuna işaret eden ve yine 3 Mayıs'ın sembol adları olduğunu kaydeden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Onların geçmişimize duydukları derin hayranlık, aslında parlak geleceğe uzanan bir özlem, bir mesaj, bir köprüdür. Türk milliyetçileri, tarihten aldıkları kuvvet ve vazgeçilmeyecek ilkeleriyle, Türk milletinin rızası olmadan gerçekleştirilecek her türlü gayrimeşru müdahaleye cesaretli bir şekilde karşı durmayı sürdürecektir. Devlet, millet ve vatandan asla taviz verilmeyecektir. 3 Mayıs 1944'ün 78. yıl dönümünde, onurlu bir mücadeleyle Türk milletine gönül vererek ufkumuza aydınlık veren, Türklüğün kıvancı tüm milliyetçi kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, hürmetle, minnetle, rahmetle anıyorum. Rabbim hepsinden razı olsun."
 

Yorumlar (0)