CDC'den maymun çiçeği güncellemesi: Risk 2'nci seviyede!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği virüsünün en fazla Avrupa kıtasında görüldüğünü kaydetti. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), risk uyarısının 2'nci seviyeye yükseltildiğini bildirdi.

SAĞLIK 07.06.2022, 11:27 07.06.2022, 11:40 Hakan Öksüz
CDC'den maymun çiçeği güncellemesi: Risk 2'nci seviyede!

Çok sayıda ülkede endemik olarak ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü, panik yaratmaya devam ediyor. Virüsün, yeni bir pandemiye neden olup olmayacağı tartışılıyor.

Sağlık uzmanları, maymun çiçeği virüsünün aşısının halihazırda var olduğunu belirtiyor. Bu açıklama virüsün, koronavirüs benzeri bir pandemiye yol açma ihtimalinin düşük olduğunu gösteriyor.

DSÖ: Avrupa'da 911 vaka tespit edildi!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), virüsün şimdiye kadar 30 ülkede tespit edildiğini duyurdu. Salgının daha çok Avrupa ülkelerinde yayılım gösterdiğini aktaran DSÖ, "Kıta genelinde tespit edilen en az 911 vaka var." açıklamasında bulundu.

CDC: Risk uyarısı, 2'nci seviyeye yükseltildi!

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), maymun çiçeği virüsüne dair uyarısında güncelleme yaptı. Maymun çiçeği virüsü için risk uyarısının 2'nci seviyeye yükseltildiğini bildiren CDC, "Seyahat edecek kişiler, tıpkı koronavirüs salgınında uygulandığı şekliyle maske kullanmalı. Özellikle kalabalık ortamlarda hijyen kurallarına daha fazla özen gösterilmeli." ifadelerini kullandı.

Nasıl belirtilerle ortaya çıkıyor?

Maymun çiçeği virüsü; yüksek ateş, deri döküntüleri, vücutta şişlikler ve baş ağrısı gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Virüs, yakın temas yoluyla bulaşıyor.

Şimdiye kadar maymun çiçeği vakalarının en fazla görüldüğü ülke 225 vaka ile İngiltere oldu. Vaka sayısında İngiltere'yi İspanya, Portekiz, Kanada, Almanya ve ABD takip etti.

Yorumlar (0)