Bakan Koca merakla beklenen test sonuçlarını duyurdu

Fahrettin Koca, İstanbul'da dört kişiye maymun çiçeği hastalığı şüphesiyle test yapıldığını ve söz konusu testlerin negatif çıktığını duyurdu. Koca, ülkemizde maymun çiçeği tanısı konulan bir hasta olmadığının da altını çizdi.

SAĞLIK 04.06.2022, 21:45 04.06.2022, 21:54
Bakan Koca merakla beklenen test sonuçlarını duyurdu

Sağlık Bakanı Koca, megakent İstanbul'da maymun çiçeği şüphesi sebebiyle test uygulanan 4 kişinin test neticesinin negatif çıktığını, ülkemizde maymun çiçeği tanısı konulan hasta olmadığını açıkladı. 

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Bakan Koca, şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul’da maymun çiçeği rahatsızlığı olduğu şüphesiyle basında yer alan dört kişiye gerekli testler uygulanmış, dördünün de test neticesi negatif çıkmıştır. Ülkemizde şu ana kadar maymun çiçeği tanısı konulan hiç kimse yoktur. 'Ya öyleyse...' gibi düşüncelerle kaygıya sebep olunmamalıdır." 
 

Ne olmuştu?

İstanbul Sultangazi’de yaşayan iki yabancı uyruklu şahıs, Habibler Caddesi üzerinde bulunan bir eczaneye giderek ellerini göstermişti. Ellerinde oluşan kabarcıklar nedeniyle ilaç talep eden iki arkadaş, krem alarak eczaneden ayrılmıştı. Şahısların ellerindeki kabarcıklardan şüphelenen eczane personeli, yetkililere ihbarda bulunmuştu. Alınan ihbar üzerine konumu tespit edilen iki şahıs ve yanlarında bulunan bir kişi, tedbir amacıyla ambulansa bindirilerek hastaneye götürülmüştü.

Ellerinde kabarcıklar oluşan yabancı uyruklu şahısların kendi eczanelerine geldiğini dile getiren Esra Koca, “Eczaneye gelip ellerini gösterdiler. Maymun çiçeği virüsüne çok benzettik. Hemen bir doktor tanıdığımızla irtibata geçtim. Ellerin fotoğraflarını çekip ona attım. Şüphelerim olduğu için de yetkililere ihbarda bulundum.” ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)