Sertab Erener, yıllar sonra yeniden Eurovision'da!

"Everyway That I Can" şarkısıyla 2003'te Türkiye'ye Eurovision sevinci yaşayan Sertab Erener, yıllar sonra yeniden Eurovision sahnesine çıkacak. Peki Eurovision yarışması ne zaman yapılacak? Hangi isimler sahne alacak? İşte detaylar...

KÜLTÜR-SANAT 02.05.2024, 16:15 02.05.2024, 16:58 Hakan Öksüz
Sertab Erener, yıllar sonra yeniden Eurovision'da!

Sertab Erener, Eurovision sahnesine çıktığı 2023 yılında "Everyway That I Can" şarkısıyla listeleri sallamıştı. Türkiye'ye ilk ve tek Eurovision zaferini kazandıran ünlü şarkıcı, yıllar sonra bir kez daha Eurovision sahnesine çıkacak. Sertab Erener, 9 Mayıs'ta yapılacak 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nda sahne alacak.

Eurovision yarışması ne zaman yapılacak?

İsveç'in Malmö şehrinde gerçekleştirilecek 68'inci Eurovision yarışması, 7 Mayıs ve 9 Mayıs'ta iki yarı final şeklinde yapılacak. Ülkelerini temsil eden çok sayıda şarkıcı, Malmö Arena'da sahneye çıkacak. 

Son kazanan, İsveçli Loreen

2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nın kazananı, 11 Mayıs'ta netleşecek. Eurovision'u geçen yıl kazanan isim, seslendirdiği "Tattoo" şarkısı ile İsveçli sanatçı Loreen olmuştu. 

Yarışma gecesinde sahne alacak eski birinciler

Daha önce yarışmayı kazanan isimler, yarı finallerde sahne alacak. 7 Mayıs'ta Benjamin Ingrosso, 9 Mayıs'ta ise Sertab Erener, Helena Paparizou ve Charlotte Perrelli sahneye çıkacak.

Sertab Erener "Everyway That I Can", Helena Paparizou "My Number One", Charlotte Perrelli ise "Take Me to Your Heaven" şarkısını söyleyecek.

Yorumlar (0)