Yüzde 80'i tamamlanan Rize-Artvin Havalimanında hedef: 29 Ekim’de ilk uçağı indirmek

29 Ekim 2021’de açılışı gerçekleştirilerek ilk uçak inişinin yapılması planlanan Rize-Artvin Havalimanı projesinde görev alan ekipler yoğun bir mesai harcıyor.

GÜNDEM 25.04.2021, 12:13 26.04.2021, 09:29
Yüzde 80'i tamamlanan Rize-Artvin Havalimanında hedef: 29 Ekim’de ilk uçağı indirmek

Türkiye’de Ordu-Giresun Havalimanı’ndan sonra deniz üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı projesi çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Projenin yüzde 80’i tamamlandı

Rize'nin Pazar ilçesine Yeşilköy mevkiinde 100 milyon ton deniz dolgusunun üzerine inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı projesinin yüzde 80’lik kısmı bitmiş durumda.

Terminal binalarının deniz dolgu sahası üzerinde yükselirken diğer yandan da çay bardağı şeklini alacak olan kule de şekillenmeye başladı.

"Pistin asfaltlanmasına başlanıyor"

Rize-Artvin Havalimanı projesinde çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, yılsonunda ilk uçağın havalimanına indirilmesinin planlandığını söyledi.

Avcı, “Bu proje hem Türkiye’nin hem de Rize ve Artvin’in mega projelerinden bir tanesi. Yatırım maliyetinin yüksek olmasına rağmen proje çalışmaları hiçbir zaman duraksamadı. Şuanda sırada pistin ve apronun betonlaştırılma çalışması var. Dolgu kısmında da az bir yer kaldı fakat orası da kısa sürede bitirilmiş olacak” dedi.

“Cumhurbaşkanı, projeyi yakından takip ediyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize-Artvin Havalimanı projesini yakından takip ettiğini ve proje ile ilgili sürekli bilgiler aldığını aktaran Avcı “Cumhurbaşkanımız en son Rize’ye geldiğinde havalimanına da uğramış ve burada bir toplantı yaparak projenin 29 Ekim’e yetiştirilmesi telkininde bulunmuştu. Ondan sonrada her toplantıda havalimanı proje çalışmalarında gelinen son durum hakkında sürekli sorular sorarak bilgi alıyor” diye konuştu.

“Açılışı en çokta turizmciler bekliyor”

Rize-Artvin Havalimanı projesinin bitirilerek ilk uçağın inmesini sabırsızlıkla beklediklerini dile getiren bölge turizmcilerinden Sedat Şimşek, projenin tamamlanıp faaliyete geçmesiyle beraber bölgede turizm patlaması yaşanacağını söyledi.

Şimşek, “Bir an önce projenin tamamlanıp ilk uçağın inmesini bekliyoruz. Bu projenin bölgemize her açıdan büyük katkıları olacak. Özellikle biz turizmciler için dört gözle beklenen bir durum. Çünkü havalimanının faaliyete geçmesiyle bölgemizdeki turizm hareketliliği de iki üç katına çıkmış olacak” dedi.

Yorumlar (0)