Diyarbakır Kısa Film Festivali’nin ilk finalistleri belirlendi!

İlk kez bu yıl düzenlenecek olan Diyarbakır Kısa Film Festivali’nde, finale kalan kısa filmler açıklandı. Kurmaca ve belgesel dalında filmlerin yarışacağı festival, 1 – 4 Haziran 2021’de düzenlenecek. Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema Derneği tarafından gerçekleşen festivalin direktörlüğünü ise, genç yönetmen Serhat Gönen üstleniyor. 

KÜLTÜR-SANAT 25.04.2021, 12:37 25.04.2021, 17:56
Diyarbakır Kısa Film Festivali’nin ilk finalistleri belirlendi!

Safa önce 2020 yılında düzenlenmesi planlanan, ancak küresel salgın nedeniyle ertelenen Diyarbakır Kısa Film Festivali, ilk kez 2021 yılında düzenlenecek. Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema Derneği tarafından düzenlenecek olan festival, 1-4 Haziran 2021 tarihleri arasında Diyarbakır’da yapılacak. Festivalin yarışma bölümleri olan ‘kurmaca’ ve ‘belgesel’ dalında finale kalan toplam 20 ise açıklandı. Festivalin direktörlüğünü ise, Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema Derneğinin başkanlığını üstlenen genç yönetmen Serhat Gönen gerçekleştiriyor. Festivale toplam 2025 tane filmin başvuru yaptığını söyleyen Gönen, festivalim merkezinin ise Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi olacağını da sözlerine ekledi.



14 dalda ödül verilecek

İlk kez bu yıl düzenlenecek olan Diyarbakır Kısa Film Festivali, 10 uluslararası, 20 ulusal film olmak üzere toplamda 30 film gösterecek. Finale kalan tüm filmler için başarılı dileğinde bulunan Gönen, başvuran her filmin kendi alanında çok başarılı filmler olduğunu da sözlerine ekledi. 2020 Mart ayında başvuruları başlatan festival, küresel salgın nedeniyle 2021 yılına ertelenme kararı almıştı. Yaklaşık bir buçuk yıldır süren başvuru süreci sonucunda başvuran filmler arasında 1266 filmin uluslararası gösterim, 587’ü kurmaca ve 172 belgesel olarak belirlendi. Toplamda 14 dalda ödül verilecek olan festivalde En İyi Kurmaca – Belgesel Film, Yönetmen, Senaryo, Görüntü Yönetmeni ve Sanat Yönetmeni dalında ödüller verilecek.

Festival kapsamında ayrıca sinema alanının usta isimlerine ‘Emek Ödülü’ verilecek. Bu ödüllerin birisi ‘Sami Hazinses’, diğeri ise ‘Ahmet Arif’ adına verilecek. Festivale başvuran filmleri değerlendiren ön jüride ise; Doç. Dr. Zehra Yiğit, Hayri Çölaşan, Zehra Karadağ, Aslı Bankoğlu, Kaan Yılmaz ve Berfin Demirat yer aldı. Festivalin finalistleri ise, şu şekilde açıklandı:




 

1. Diyarbakır Kısa Film Festivali, 1 – 4 Haziran 2021 tarihinde Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Yorumlar (0)