Yerlikaya, İstanbul’a Mart ayında gelen turist sayısını açıkladı

İstanbul Valisi Yerlikaya, Mart ayında İstanbul’a gelen turist sayısını paylaştı.

GÜNDEM 07.05.2021, 21:01 09.05.2021, 09:00
Yerlikaya, İstanbul’a Mart ayında gelen turist sayısını açıkladı

İstanbul Valiliği tarafından bu sene Mart ayında İstanbul’a gelen turistlere dair açıklama gerçekleştirildi.

Valilik açıklamasında, Yerlikaya, turizm sektörünün temsilcileriyle buluştuğu toplantıda İstanbul’un turizmine dair değerlendirmeler yaptı.

Gelen yabancı turist sayısında artış bekleniyor

Yerlikaya, toplantıda yapmış olduğu değerlendirmede, dünyadaki en büyük 14. metropol olan İstanbul’un büyük bir turizm potansiyeli barındırdığını paylaşarak, şehrin tarihi ve kültürel olarak dünyadaki en büyük turizm merkezlerinin başında geldiğini, paylaşılan son istatistiki verilerle de şehre gelen yabancı turistlerinin sayısının geçtiğimiz yıl dikkate alındığında artacağına dikkati çekti.

Yarı yarıya artış

Yerlikaya İstanbul’un 2021 yılı Mart verilerini paylaşarak, “Bu yıl Mart ayında İstanbul’a gelen yabancı turistlerin sayısı geçtiğimiz senenin aynı ayına göre yüzde 45,85 oranında artarak 545 bin 608 oldu. Şehrimize en fazla gelen yabancı turistlerdeyse ilk 3’te 87 bin 485 kişiyle Rusya, 56 bin 108 kişiyle İran ve 42 bin 494 turistle Almanya yer aldı.” dedi.

Yerlikaya’nın turizm sektörünün temsilcileriyle yapmış olduğu istişareler sonrası toplantı sona erdi.

“Turizmde özlenen günler yakın”

Yerlikaya, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden istatistikleri yayınlayarak, “İnşallah turizmde özlediğimiz güzel günlere tekrar dönüş yapacağız.” dedi.

Yorumlar (0)