Van'da hastane giriş bölümü çöktü: 9 yaralı

Yoğun kar yağışı sonrası Van'da hastanenin giriş bölümü, kar ağırlığına dayanamayarak çöktü. Olayda 9 kişi yaralandı.

GÜNDEM 24.01.2020, 16:35 24.01.2020, 16:40
Van'da hastane giriş bölümü çöktü: 9 yaralı

Van'da, SBÜ (Sağlık Bilimleri Üniversitesi) Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nün bulunduğu binanın girişinde çatıdan düşen kar yığınları sebebiyle meydana gelen çökme sonucu 9 kişi yaralandı.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çatısında biriken kar yığınları, öğle saatlerinde Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nün bulunduğu binanın girişindeki cam bölümün üzerine düştü.

Kar yığınları yüzünden çöken giriş bölümünün altında kalarak yaralanan biri hastane personeli 9 kişi, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisinde tedavi altına alındı.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle çatıda biriken kar yığınlarının hastanenin girişindeki cam bölümün üzerine düştüğünü belirtti. 

Çatının çökmesi sonucu 9 kişinin yaralandığını açıklayan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik Çelik şunları söyledi:

"Bir vatandaşımızın kafasında kısmen bir yaralanma var. Bir vatandaşımıza cam parçası isabet ettiği için karın bölgesinde yaralanma var. Bu iki vatandaşımızı servise yatırdık. Diğer 7 vatandaşımızın durumu iyi. Ciddi bir yaralımız yok. İkinci bir olayın yaşanmaması için tüm önlemlerimizi aldık."

Yorumlar (0)