Türkiye'den Cemal Kaşıkçı tepkisi: Yeterli değil!

Dışişleri Bakanlığı, "Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında Suudi Arabistan’da mahkeme tarafından açıklanan karar beklentileri karşılamaktan uzaktır" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 23.12.2019, 16:45 23.12.2019, 17:28
Türkiye'den Cemal Kaşıkçı tepkisi: Yeterli değil!

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Suudi Arabistan’da mahkeme tarafından açıklanan kararın beklentileri karşılamaktan uzak olduğu kaydedildi.

Yapılan açıklamada, "Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında Suudi Arabistan’da mahkeme tarafından açıklanan karar beklentileri karşılamaktan uzaktır" denildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, açıklamasında, "Karar, gerek ülkemizin gerek uluslararası toplumun bu cinayetin tüm yönleriyle aydınlatılmasına ve adaletin tecellisine yönelik beklentilerini karşılamaktan uzak." değerlendirmesini yaptı.

"Suudi makamlarından adli iş birliği beklentimizi yineliyoruz"

Kaşıkçı'nın bedeninin akıbeti, cinayetin azmettiricilerinin ve varsa yerel iş birlikçilerinin tespiti gibi önemli hususların karanlıkta kalmasının, adaletin tecellisi ve hesap verebilirlik ilkesi bakımından temel bir eksiklik olduğuna işaret eden Aksoy, "Ülkemiz topraklarında işlenen bu cinayetin aydınlatılması ve tüm sorumluları ile azmettiricilerinin belirlenerek cezalandırılması sadece hukuki değil, aynı zamanda vicdani bir sorumluluk ve yükümlülüktür. Bu vesileyle, Suudi makamlarından adli iş birliği beklentimizi yineliyoruz." ifadelerini kullandı.

5 kişiye idam, 3 kişiye de 24 yıl hapis cezası!

Suudi Arabistan Başsavcılığı, Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında yürütülen davada ilgili 5 kişiye idam, 3 kişiye de 24 yıl hapis cezası verildiğini duyurdu.

Başsavcılık Sözcüsü Şelan eş-Şelan, davanın tamamlandığını açıkladı. Davada yargılanan 11 sanığın 5'i idam cezasına 3'ü ise cinayetin üstünü örtmekten dolayı 24 yıl hapis cezasına çarptırıldığını belirtti. Şelan, karara itiraz edilerek temyize taşınabileceğini söyledi. Hangi sanığın ne kadar ceza aldığı nihai kararın duyurulmasından sonra açıklanacak.

Yorumlar (0)