Türk SİHA’ları, Alman ordusunu tedbir almaya zorladı

Alman medyası, Azerbaycan ordusu tarafından kullanılan Türk SİHA'larının, 190'dan fazla Ermeni tankını kullanılamaz hale getirmesinin Alman ordusunda şoka sebep olduğunu yazdı.

GÜNDEM 08.04.2021, 20:03 09.04.2021, 17:01
Türk SİHA’ları, Alman ordusunu tedbir almaya zorladı

Ülkemizin savunma sanayisindeki en güçlü yatırımlarının başında gelen SİHA ve İHA'ların başarısı, Alman medyasına da yansıdı.

Alman basını, Almanya'nın Azerbaycan ordusu tarafından kullanılan Türk SİHA'larını engelleyebilecek hava savunma sistemine sahip olmadığını yazdı.

Bir makalede, Türk SİHA'larının Dağlık Karabağ'daki başarılarının Alman ordusunu tedbir almaya zorladığı dile getirildi.

Almanya Savunma Bakanlığı, Alman ordusunun hava savunma sisteminin SİHA'ları engelleme hususunda yeterli olmadığını kabul etti. 

Alman medyası: Hava savunma sistemimiz, SİHA'lar için yetersiz

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer'in, bahse konu sıkıntıyı aşmak maksadıyla bir bütün olarak hava savunma sistemini tekrar tasarlamak için birtakım öneriler hazırladığı ifade edildi.

'SİHA'lara karşı savunmasızız' itirafı

Almanya'nın 2013 senesinde hava savunma sistemine gerek görmediği için herhangi bir modernizasyona gitmediği kaydedilen makalede, "Şu anda, SİHA saldırılarının tehdidi sebebi ile acilen hava savunma sisteminin değiştirilmesine gereksinim duyuluyor. Silahlı kuvvetler çok iyi durumda değil. Fakat Alman ordusunun SİHA'lara karşı neredeyse savunmasız olduğunu kabul etmesi sürpriz oldu." denildi.

"Ermenistan ordusunun moralini bozdu"

Bahse konu makalede, "Çatışmalar esnasında Türkiye ve İsrail tarafından üretilen Azerbaycan SİHA'ları, 190'dan fazla zırhlı aracı ve tankı imha etti. Ermeni ordusunun, SİHA'lara karşı savunmasız oldukları için moralleri bozuldu. Bu tarz haberler, Alman ordusunda şoka sebep olmuştu." yorumunda bulunuldu.

Maliyeti 6 milyar lira

Ülkede Amerikan Patriot Bataryası bulunduğu fakat bunların hızlı bir biçimde modernize edilmesi gerektiğine işaret edilen makalede, bunun da 600 milyon avro (yaklaşık 6 milyar lira) maliyeti olacağının hesaplandığı kaydedildi.

Öte yandan, Savunma Bakanlığı'nın 13 milyar avroyu (yaklaşık 127 milyar lira) aşan bir değere sahip olan modern bir Alman TLVS (hava savunma sistemi) için planları olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)