Simit fiyatı ile ilgili yeni karar

Ekmeğin ardından simit fiyatlarına ilişkin de yeni bir karar alındı. Simit fiyatlarında yeni tarifeler yürürlüğe girmesi için Ticaret Bakanlığının görüşünün alınması zorunlu hale geldi. İşte simit fiyatı belirleme sürecindeki değişiklikler...

GÜNDEM 30.04.2024, 09:14 30.04.2024, 18:36 Hakan Öksüz
Simit fiyatı ile ilgili yeni karar

Bazı ürünlerin azami fiyat tarifelerinin düzenlenmesi ile ilgili yönetmelikte değişikliğe gidiliyor. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre simit fiyatlarında yapılacak değişiklikler, Ticaret Bakanlığının onayı alınmadan yürürlüğe giremeyecek.

Komite ve heyetten görüş alınacak

Yeni fiyat tarifeleri için ilgili meslek komitesinden görüş alınacak. Komite, en geç 15 gün içinde fiyat değişiklik talebi ile ilgili görüşünü bildirecek.

Fiyat tarifesinin tespit edilmesi aşamasında Tarım ve Orman İl Müdürü, Ticaret İl Müdürü ile esnaf ve sanatkarlar odaları birliğinden oluşan heyetin değerlendirmesi alınacak. 

Teklif, Ticaret Bakanlığına sunulacak

Bu değerlendirmeler ışığında oluşturulan ekmek tarifesi hakkındaki teklif, Ticaret Bakanlığına sunulacak. Bakanlıktan olumlu yanıt gelmesi halinde yeni teklif meclisin onayına sunulacak. Bakanlıktan olumsuz yanıt gelirse yeni tarife talebi hazırlanacak ve Bakanlığın görüşü alınacak. Daha sonra yeni tarife, yürürlüğe girecek.

Yorumlar (0)