Rize-Artvin Havalimanı açıldı! Erdoğan’dan ‘uçakları doldurun’ mesajı 

Uzun yıllardır heyecanla beklenen Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katıldığı açılış töreni ile hizmete başladı. 

GÜNDEM 14.05.2022, 17:38 14.05.2022, 17:45
Rize-Artvin Havalimanı açıldı! Erdoğan’dan ‘uçakları doldurun’ mesajı 

2017 yılından bu yana çalışmaların devam ettiği Rize-Artvin Havalimanı’nda bugün açılış töreni düzenlendi. Doğu Karadeniz’de ulaşımı daha da kolaylaştıracak olan Rize-Artvin Havalimanı’nın yapım aşamasında 100 milyon taş kullanıldı. Yerel mimariye uygun olarak tasarlanan terminal binalarının yer aldığı havalimanında bölgeye özgü çay bardağı ve çay yaprağı sembollerine de yapılarda yer verildi. 

2 milyon 800 bin metrekarelik alana yapıldı

Toplam 2 milyon 800 bin metrekarelik alan üzerine yapılan ve deniz dolgu projesi ile hayata geçirilen Rize-Artvin Havalimanı’na ilk sefer de gerçekleşti. Açılış töreni öncesi piste inen ilk uçağın yolcuları, bol bol fotoğraf çektirerek bu tarihi anı ölümsüzleştirdiler.  

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, birlik ve beraberlik mesajı verdi

Açılış törenine katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, birlik ve beraberlik mesajı vererek Rize-Artvin Havalimanı’nın bölgeye ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni etti. Açılış töreninde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de hazır bulundu. 

“Bu uçaklar boş şekilde havalanmasın”

Türk siyasetinin önde gelen isimlerini buluşturan açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hemşerilerine seslenerek, uçakların boş kalmamasını istedi. Erdoğan, “Şu anda uçaklarımız boş şekilde havalanıyorlar. Öz hemşerilerim, size buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu uçaklar boş şekilde havalanmasın. Eğer boş havalanırlarsa bu durum ne Artvin halkına yakışır ne de Rize halkına yakışır. Uçaklarımız dolu şekilde havalansınlar” ifadelerini kullandı. 

“Rize-Artvin Havalimanı, herhangi bir yatırımdan çok daha fazlasıdır”

Türkiye’ye önemli bir eser daha kazandırmanın gururu içinde olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu tarihi eser bölgemize, devletimize, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Rize-Artvin Havalimanı, herhangi bir yatırımdan çok daha fazlasıdır. Dünya genelinde deniz dolgu sistemi kullanılarak hayata geçirilen yalnızca 5 havalimanı var. Bugün açılışını yaptığımız bu değerli eserle birlikte ülkemize bu havalimanlarının ikincisini de kazandırmış olduk” şeklinde konuştu.

“2017 yılından bu yana 4.4 milyar liralık bir yatırımın eseri olarak bugün Rize-Artvin Havalimanı’mıza kavuşmuş bulunuyoruz”

Türkiye’deki havalimanı sayısının 57’ye yükseldiğini vurgulayan Erdoğan, “Türkiye’de havalimanı sayısı 26’ydı. Bunu 57’ye taşıdık. Sıfırdan farksız bir şekilde yenilediğimiz birçok havalimanımız da bulunuyor. 2017 yılından bu yana 4.4 milyar liralık bir yatırımın eseri olarak bugün Rize-Artvin Havalimanı’mıza kavuşmuş bulunuyoruz. Senelik ortalama 3 milyon yolcu kapasitene sahip eşsiz bir hizmeti daha bölgemizin hizmetine açıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’ye yapılan yatırımlara vurgu yaptı

Rize’ye AK Parti hükümetleri döneminde yapılan yatırımların altını çizen Erdoğan, “Geride bıraktığımız 20 senede Rize’ye tam tamına 25 milyar lira değerinde yaptırım yaptık. Önemli bir üniversiteyi Rize’ye kazandırdık. Son 20 yılda 92 adet spor tesisini vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İhtiyaç sahibi kardeşlerimize 1.1 milyar liralık destek paketlerini açtık. Geçmişten bugüne baktığımızda Rize’ye 28 adet sağlık tesisi açmışız. Millet bahçemizin de açılmasına çok az bir süre kaldı, sene sonu itibariyle inşallah o da faaliyete başlayacak. Ovit Tüneli’nden Salaha Tüneli’ne kadar pek çok ulaşım güzergâhını bölgemizin hizmetine açtık. Turizm açısından da önemli projeleri değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu. 

“Artvin’e son 20 senede yapılan yatırımın bedeli 40 milyar lirayı buldu”

AK Parti hükümetleri döneminde Artvin’e yapılan yatırımları da tek tek sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artvin’e son 20 senede yapılan yatırımın bedeli 40 milyar lirayı buldu. Şehrimize bu kapsamda 750 adet yeni derslik kazandırdık. Çoruh Üniversitesi’ni tüm gençlerimizin hizmetine açtık. Dünden bugüne 21 spor tesisi ve 7 gençlik merkezi açarak gençlerimizin her zaman yanında olduk. Artvin’de ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için 680 milyon liraya varan destek paketlerini devreye soktuk. 16 yeni sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. Bölünmüş yol ihtiyacı vardı, bunu 22 kilometreden aldık 80 kilometreye çıkardık. Cankurtaran Tüneli’ni bölge halkımızın hizmetine sunduk. Bölgemizde tam 69 adet taşkın koruma tesisinin inşaatını bitirdik” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)