Rize Artvin Havalimanı'nda tarihi gün! İlk iniş yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de katılacağı resmi törenle açılışı yapılacak olan Rize Artvin Havalimanı’na ilk tarifeli uçak inişi gerçekleşti. 

GÜNDEM 14.05.2022, 15:10
Rize Artvin Havalimanı'nda tarihi gün! İlk iniş yapıldı

Uzun yıllardır heyecanla beklenen Rize Artvin Havalimanı bugün itibariyle hizmete başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de katılacağı açılış töreni öncesi ilk tarifeli uçak inişinin gerçekleştiği Rize Artvin Havalimanı’nda tarihi dakikalar yaşandı. 

Davetliler ve yolcular bol bol fotoğraf çektirdiler

Sabah saat 08.30 itibariyle İstanbul’dan havalanan Türk Hava Yolları’na ait TK2538 sefer sayılı uçak, Rize Artvin Havalimanı’na ilk inişi yaparak tarihe geçti. İniş yapan uçağın üzerindeki ‘Rize-Artvin’ yazısı ise dikkat çeken bir diğer detay oldu. Uçakta bulunan yolcular ve davetliler, başarılı inişin ardından bol bol fotoğraf çektirerek tarihi dakikaları ölümsüzleştirdiler. 

Süleyman Soylu’dan paylaşım geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabı üzerinden Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Havalimanının açılış törenine katılmak için bölgeye hareket eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ve BBP lideri Mustafa Destici ile aynı uçakta bir araya gelen Bakan Soylu, birlikte çektirdikleri fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak, “Milletimizin gurur günü, hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.   

Yorumlar (0)