Reyhanlı'da patlama: 2 ölü, 1 yaralı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde seyir halindeki bir otomobilde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından alev topuna dönen otomobildeki 2 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı.

GÜNDEM 05.07.2019, 13:49 05.07.2019, 18:01
Reyhanlı'da patlama: 2 ölü, 1 yaralı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde seyir halindeki bir otomobilde patlama meydana geldi. Otomobilde bulunan 2 Suriyeli hayatını kaybetti, biri de ağır yaralandı. 

Alınan ilk bilgilere göre, Reyhanlı Kaymakamlığının yaklaşık 750 metre yakınında, Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde bir otomobilde patlama oldu. Çevrede büyük korkuya yol açan patlamadan sonra otomobil, alev topuna döndü.

Patlama sonucu otomobilde bulunan 2 Suriyeli hayatını kaybetti, biri de ağır yaralandı. 

Ambulans, polis ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Polisler çevre güvenliği için önlem alırken, itfaiye ekipleri de yangını söndürdü. 

Valilikte açıklama

Hatay Valiliğinden gelen yazılı açıklamada, Reyhanlı ilçesinde saat 12.50 sıralarında seyir halindeki bir otomobilde patlama olduğu kaydedildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Patlamada, araçta bulunan 3 Suriyeliden 2’si öldü, 1’i yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Patlamanın araçtaki el yapımı patlayıcıdan meydana geldiği değerlendirilmekte olup olaya karışan aracın Suriyeli sahibinin kimlik bilgileri tespit edilmiştir. Araçta bulunan kişilerin tüm bağlantıları araştırılmaktadır. Bütün birimlerimiz olayı tüm yönleriyle aydınlatmak için çalışmakta olup, meydana gelen olayda herhangi bir vatandaşımızda ve çevrede bir zarar meydana gelmemiştir. Olayla ilgili gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

"Aracın içinde el yapımı patlayacı olabilir"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da patlamaya ilişkin açıklama geldi. Soylu, "Oradaki sonuçlara ihtiyacımız var. 3'ünün de kimliği belli. 3'ü de geçici koruma kapsamında geçici kimliği ile beraber Türkiye'de yaşayan Suriyeliler. 2'si hayatını kaybetti, biri de ağır yaralandı. Araç seyir halindeyken patladı. Yani ya içerisindeki EYP'nin (El Yapımı Patlayıcı) zaman ayarı ya da başka bir dış etkenle iç etkenden kaynaklanmıştır. Olayla ilgili tam soruşturma ve tüm bilgiler veriler değerlendirildiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır." diye konuştu.

Patlama nedeniyle etrafta hasarın söz konusu olmadığını aktaran Soylu, "En yakındaki arabada bile en ufak bir hasar söz konusu değil. Tüm bağlantılarla ilgili de arkadaşlarımız çalışıyorlar. Elde edilen bir takım bilgiler ve veriler var. Bunlar netleşince kamuoyu ile paylaşacağız." dedi. 

Yorumlar (0)