PKK’lı teröristler Hatay’a paramotorlarla gelmiş

Hatay’ın İskenderun ilçesinde öldürülen 2 teröristin, Amanos Dağları’na paramotorlar vasıtasıyla inen 4 kişilik grupta yer aldığı ve 4 teröristin de etkisiz hale getirildiği açıklandı.

GÜNDEM 27.10.2020, 00:58 27.10.2020, 01:17
PKK’lı teröristler Hatay’a paramotorlarla gelmiş

Hatay’ın İskenderun ilçesinde gerçekleşen patlamanın ardından, eylem hazırlığındaki teröristlerden biri kaçarken üzerindeki bomba düzeneğini infilak ettirdiği açıklandı.

Suriye’den Amanos Dağları’na paramotorla ulaştılar

Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yaptığı açıklamada; 4 kişilik PKK’lı grup paramotorlarla Münbiç’ten Amanos Dağları’na 2 kişilik gruplar halinde geldiklerini bildirdi. Teröristlerden biri 19 Ekim tarihinde etkisiz hale getirilirken, diğeri ise sağ yakalandı. 

Grubun diğer üyeleri kaçarken kaza yaptı

Bu akşam meydana gelen olayda diğer 2 teröristin çaldıkları araç, kovalamaca esnasında kaza yapınca yaya olarak kaçmaya çalıştılar. 

Teröristlerden biri kendini patlattı

Kaçan teröristlerden birinin, kurtulamayacağını fark edince kendini patlattığı açıklandı. 

Hepsi etkisiz hale getirildi

İkinci terörist, güvenlik güçlerinin takibi neticesinde etkisiz hale getirildi.

Süleyman Soylu, güvenlik güçlerini kutladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İskenderun’daki terör eylemi ile ilgili olarak, PKK’lı oldukları öğrenilen iki teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakan Soylu, Twitter’daki paylaşımında alkışlama emojisi ve Türk Bayrağı ile birlikte, "Aferin kahramanlarımıza. İkisi de elde. Hikayesini anlatacağız." tweet’ini paylaştı.

Yorumlar (2)
gaffur 4 yıl önce
uçanı kaçanı :) siz anladınız onu... batike selam
yusuf 4 yıl önce
şimdi uçarak gelip uçarak mı gittiler öylemi oldu :)