Organize suç örgütü çökertildi: 33 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır merkezli 8 ilde düzenlenen "Mahzen-39" operasyonlarında bir organize suç örgütünün çökertildiğini ve 33 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

GÜNDEM 08.05.2024, 10:02 08.05.2024, 10:04 Şeyda Gül
Organize suç örgütü çökertildi: 33 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalara ilişkin bilgilere yer verdi. Çalışmalar sonucu Diyarbakır merkezli Ankara, Bingöl, Antalya, Aydın, Bursa, Çorum ve Kahramanmaraş'ta operasyonlar düzenlendiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, elebaşılığını Umut Öken'in yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

Organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz

Operasyonlar neticesinde 33 şüphelinin de yakalandığını belirten Bakan Yerlikaya, hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceklerini vurguladı. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonların kararlılıkla devam edeceğini aktaran Bakan Yerlikaya, şüphelilerin Sur bölgesinde faaliyet gösteren esnafın iş yerlerine çökmeye çalıştıklarının belirlendiği kaydedildi.

Bunun yanı sıra zorluk çıkaran esnafın iş yerlerini kurşunladıkları, Sur bölgesindeki bir iş hanına yerleştikleri ve bu iş hanını kendilerine üs olarak kullandıkları, zaman içerisinde diğer esnaflara korku ve baskı uygulayarak iş yerlerini terk etmelerini sağladıkları belirlendiğini belirten Bakan Yerlikaya, şüphelilerin diğer faaliyetlerini şu şekilde sıraladı;

  • Örgütün, küçük yaştaki çocukları kullanarak, esnafa yönelik yaralama ve tehdit eylemlerini gerçekleştirdikleri,
  • Baskı, cebir ve şiddet yoluyla mağdur esnafları şikayetlerinden vazgeçirdikleri,
  • Sur bölgesinde vatandaş üzerinde baskı kurarak isim yapmaya çalıştıkları,
  • Aralarında husumet bulunan grupların aralarındaki konulara müdahil oldukları,
  • Sözde mahkemeler kurup arabuluculuk yaptıkları ve bu şekilde maddi menfaat temin ettikleri tespit edildi.

Çok sayıda tabanca yakalandı

Operasyonlar kapsamında 14 ruhsatsız tabancaya el konulduğunu vurgulayan Bakan Yerlikaya, 2 otomatik tabanca, 2 av tüfeği ve çok sayıda fişek yakalandığını kaydetti.

Yorumlar (0)