MİT'ten terör örgütüne bir darbe daha: Sözde sorumlu etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), düzenlediği operasyonla terör örgütüne bir darbe daha vurdu. MİT, Suriye'nin kuzeyinde yer alan Ayn İsa'da düzenlediği SİHA operasyonu ile terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Fırat bölge sorumlusu "Rojhat Karakoçan" kod isimli Mehmet Gürbüz'ü etkisiz hale getirdi.

GÜNDEM 18.09.2022, 10:55 18.09.2022, 15:15
MİT'ten terör örgütüne bir darbe daha: Sözde sorumlu etkisiz hale getirildi

16 Eylül tarihinde terörist Gürbüz'e yönelik bir operasyon yapıldı. PKK YPG'nin sözde Fırat bölge sorumlusu Gürbüz ile koruması, Suriye'nin kuzeyinde yer alan Ayn İsa'da düzenlenmiş olan SİHA operasyonuyla etkisizleştirildi.

Misilleme ihtimaline karşı örgüt üyeleri takibe alındı

Terör örgütünün üst düzey sorumlularına dair yapılan operasyonların sonrasında misillime ihtimali olması sebebiyle örgüt üyeleri takibe alındı.

Bu kez Ayn İsa'da yer alan depolardan Grad füzelerinin çıkartıldığı bilgisinin ardından mühimmat yüklü olan seyir halindeki kamyona SİHA ile operasyon yapıldı. Operasyonda Barış Pınarı'nda güvenlik güçlerine eylem yapacak üç terörist etkisizleştirildi ve mühimmatlar imha edildi.

Eylemlerin talimatını vermişti

Yapmış olduğu terör eylemlerinden dolayı hakkında 2018 yılında kırmızı bülten çıkartılan Gürbüz, Barış Pınarı'nda güvenlik güçlerine yönelik eylemlerin talimatını veren kişiydi.

Örgütün Tunceli kırsalında sözde grup sorumlusu olduğu zamanda Çemişgezek'teki Yenibaş Jandarma Karakolu'na 30 Ağustos 2011 yılında saldırın teröristlerin arasında yer alan Gürbüz'ün Pülümür Kalmam Tepesi'nde 2015 senesinde ağaç kesen sivillerin kaçırılması eylemlerinin de içinde olduğu tespit edildi.

Yorumlar (0)