MİT, PKK'lı terörist Mesut Taşkın'ı yurt dışında etkisizleştirdi

MİT, tarafından 2016 senesinde Cizre'de 12 polisimizin şehit edildiği saldırının planlayıcısı olan PKK'lı terörist Mesut Taşkın'ın yurt dışında etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

GÜNDEM 09.11.2020, 18:45
MİT, PKK'lı terörist Mesut Taşkın'ı yurt dışında etkisizleştirdi

MİT'in 20 Ekim tarihinde düzenlemiş olduğu operasyonda "Demhat Sperti" kod isimli PKK'lı terörist Mesut Taşkın etkisizleştirildiği duyuruldu.

Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı

Etkisizleştirilen teröristin Ağustos 2016'da Cizre Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne düzenlenmiş olan, 12 polis memurumuzun şehit olduğu 75'inin ise yaralandığı saldırının planlayıcısı olduğu kaydedildi.

"Çukur-barikat" olaylarında güvenlik güçlerine karşı kullanılmış olan patlayıcıların yurt içerisindeki aktarımını da organize ettiği bilinen terörist Taşkın'ın bununla birlikte 15 Ağustos 2016 tarihinde Silopi Gümrük Müdürlüğü'ne ait bir servis aracına ilişkin bombalı saldırıyla 11 Nisan 2017'deki Diyarbakır Bağlar ilçesindeki Emniyet binasına yönelik gerçekleştirilen bombalı eylemde kullanılan patlayıcıları Türkiye içerisine soktuğu bilgisine de erişildi.

Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlılıkla sürüyor

Güvenlik uzmanlarınca, terör örgütü PKK'nın 4 sene öncesinde gerçekleştirdiği kanlı eylemin failinin takibinin yapılıp etkisizleştirilmesini, MİT'in son senelerde terörle mücadeleye ilişkin geliştirmiş olduğu beşeri ve teknik kapasite artışına bağlıyorlar.

Son yıllarda birçok üst düzey PKK mensubunun etkisizleştirilmesinin istihbarati olarak zor süreçler olduğunu kaydeden uzmanlar, Türkiye'nin terörle kaynağında mücadele konsepti dahilinde bunu başarılı bir şekilde uyguladıklarına ve bunun ise PKK'lıların üzerinde büyük bir baskı oluşturduğuna işaret ediyor.

Yorumlar (0)