MİT operasyonunda 3 terörist etkisiz!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde yapılan operasyonda 3 PKK/KCK'lı terörist öldürüldü. MİT'in önceki günlerde bölgede düzenlediği operasyonda, örgütün sözde üst düzey yöneticisi Mehmet Erdoğan da etkisiz hale getirilmişti.

GÜNDEM 09.06.2022, 11:18 09.06.2022, 17:45 Hakan Öksüz
MİT operasyonunda 3 terörist etkisiz!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Milli istihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye ve Irak'ın kuzey bölgelerinde yuvalanan teröristlere zor zamanlar yaşatıyor. Operasyonlarını sürdüren TSK ve MİT, terör yuvalarını birer birer yıkıyor. 

MİT tarafından yapılan nokta operasyonlarla birlikte terör örgütü PKK/KCK'nın sözde elebaşları etkisiz hale getiriliyor. 

Gara bölgesine nokta operasyon!

Edinilen bilgilere göre MİT, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon sonucu 3 PKK/KCK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Ahmet Rubar etkisiz hale getirilmişti

Türkiye'nin güney sınırlarındaki operasyonlarını yoğunlaştıran MİT, önceki günlerde terör örgütünün sözde üst düzey üyelerini etkisiz hale getirmişti. Bu terör elebaşları arasında, PKK-HPG'nin sözde Mahmur-Kerkük-Süleymaniye sorumlusu olan Mehmet Erdoğan da yer alıyordu. Mehmet Erdoğan, "Ahmet Rubar" kod ismiyle tanınıyordu.

"Rojda" kod adlı suikastçı yakalanmıştı

Öte yandan terör örgütü PKK/YPG'nin suikastçılarından olan "Rojda" kod adlı Dilbirin Kaçar da yakalanmıştı. Suriye'de yapılan operasyon sonucu yakalanan teröristin, Türkiye'ye getirildiği bildirilmişti.

Yorumlar (0)