Efes-2022 Seçkin Gözlemci Günü nefes kesti! Hedefler tek tek vuruldu

Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nın seçkin gözlemci günü, dün gece faaliyetleriyle birlikte tamamlandı. Senaryo kapsamında işgal edilen bir adaya giden unsurlar, tespit edilen hedefleri tam isabetle etkisiz hale getirdi. Bu yıl tatbikatta ilk defa kullanılan çok sayıda araç ve silah yer aldı.

GÜNDEM 09.06.2022, 11:26
Efes-2022 Seçkin Gözlemci Günü nefes kesti! Hedefler tek tek vuruldu

Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı; gözlemci günü faaliyetleriyle etkinliklerine devam etti. 

Ekipler, senaryo gereği işgal edilen adaya sızdı

9 Mayıs'ta başlayan, 20 Mayıs tarihinde ise atışlı bölüm aşamasına geçilen tatbikatın gece safhasında ise senaryo canlandırıldı. 

Senaryo gereği olarak özel kuvvet ekipleri, işgal edilen bir adaya havadan ve denizden sızdı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tatbikatın gece bölümünü bazı ülkelerin genelkurmay başkanları ve savunma bakanlarıyla beraber takip etti. Gece faaliyetleri çerçevesinde hedefler Cirit, OMTAS, UMTAS uzun ve orta menzilli tanksavar füzeleri, Korkut hava savunma silah sistemi ve ATAK helikopterlerinin de bulunduğu milli ve yerli silah sistemleri tarafından tam isabetle vuruldu.

Önceden belirlenen hedefleri Atak helikopterleriyle F-16'lar, ateş altına aldı. F-16’dan atılan Pod sistemli füze de başarıyla hedefini imha etti. Yerli imkanlarla geliştirilmiş olan 8 adet yeni tip tank çıkarma gemisi, personel ve tankları karaya çıkardı. SAS ve SAT komandoları tarafından çıkarma gerçekleştirilen bölgede su altı engelleri temizlendi. Topçu atışları, ABD ve Türk askerleri tarafından müşterek bir şekilde gerçekleştirildi. 

Hedeflerin imhasında milli ve yerli Hava Savunma Sistemi Korkut da ayrıca kullanıldı.

Efes 2022, bugün sona erecek

Bugün yapılacak etkinliklerle Efes 2022 sona erecek. 

Bugünün etkinliklerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da izlemesi bekleniyor.

Yorumlar (0)