Meteoroloji açıkladı: 46 şehirde sağanak yağış görülecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 Haziran Cumartesi gününe ilişkin hava durumu tahminlerini açıkladı. Bugün yurdun büyük bölümünde sağanak yağışlar etkili olacak. 

GÜNDEM 11.06.2022, 08:24
Meteoroloji açıkladı: 46 şehirde sağanak yağış görülecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, toplam 46 şehir için turuncu ve sarı kodlu uyarı yapılarak kuvvetli yağışların etkili olacağı belirtildi. Uyarı yapılan 46 kent arasında Ankara, İzmir ve İstanbul da bulunuyor. 11 Haziran hava durumu verilerine göre bugün; Batı Karadeniz, Marmara, İç Anadolu, Ege, Erzincan, Burdur, Bayburt, Isparta, Gümüşhane, Kayseri, Çorum, Amasya ve Tokat’ta sağanak yağışlar görülecek. 

Hangi şehirlerde sağanak yağış görülecek?

İstanbul, İzmir ve Ankara’da da sağanak yağışların görüleceğini duyuran Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Doğu Karadeniz’in iç bölgeleri, Orta ve Batı Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey kesimleri, Hakkâri çevresi, Van’ın doğu kesimleri ve Doğu Akdeniz’in bazı bölgelerinde yerel gök gürültülü ve sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Yurdun diğer şehirlerinde ise parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. 

Sıcaklıklar 2-6 derece arasında düşebilir

Bugün yağışların özellikle Burdur, Erzincan, Isparta, Antalya, Bayburt, Kayseri, Gümüşhane, Amasya, Çorum ve Tokat’ta etkili olacağı duyuruldu. Ülke genelindeki sıcaklıkların batı, kuzey ve iç bölgelerde 2-6 derece arasında düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik yaşanmayacak. 

Ankara, İzmir ve İstanbul’da yağışlar etkili olacak

İstanbul’da bugün beklenen sağanak yağışların yerel olarak yağması ve akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. İzmir’de de bugün öğle saatlerinden itibaren gök gürültülü ve sağanak yağış bekleniyor. Ankara’da da görülecek olan kuvvetli yağışların bugün öğle ve akşam saatlerinde etkisini artıracağı bildirildi. 

Yorumlar (0)