"Mesut Yılmaz, oğlunun vefatından sonra toparlayamadı"

ANAP (Anavatan Partisi) Genel Başkanı İbrahim Çelebi, akciğer kanseri nedeniyle bir süredir tedavi altında olan Mesut Yılmaz'ın, oğlunun ölümünden sonra kendisini toparlayamadığını ifade etti. 

GÜNDEM 30.10.2020, 12:20 30.10.2020, 12:27
"Mesut Yılmaz, oğlunun vefatından sonra toparlayamadı"

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, bir süredir Florence Nightingale Hastanesi'nde akciğer kanseri nedeniyle tedavi altındaydı. Aynı zamanda eski ANAP (Anavatan Partisi) Genel Başkanı olan Yılmaz, 72 yaşında hayata gözlerini yumdu. 

ANAP (Anavatan Partisi) Genel Başkanı İbrahim Çelebi, 1991-1999 seneleri arasında üç defa başbakanlık görevini üstlenen Yılmaz'ın vefatına ilişkin açıklamada bulundu. 

"Beklediğimiz bir haberdi"

ANAP (Anavatan Partisi) Genel Başkanı Çelebi, Yılmaz'ın vefatının üzücü bir durum olduğunu ifade etti.

Çelebi, Yılmaz'ın yoğun bakımda tedavi gördüğünü, bu nedenle böyle bir haberi beklediklerini kaydetti.

"İz bırakmayı başardı"

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak ile Yılmaz'ın sağlığına ilişkin sürekli bilgi aldıklarına dikkat çeken Çelebi, ANAP'ta (Anavatan Partisi) Turgut Özal'dan sonra Yılmaz'ın iz bırakmayı başaran bir devlet adamı olduğunu söyledi.

"Türkiye'ye asla zarar vermedi"

Çelebi, Yılmaz'ın Türkiye adına ciddi fedakârlıklar yaptığını belirterek, eski başbakanın kendisine zarar verdiğini ancak Türkiye'ye zarar verebilecek herhangi bir girişimde bulunmadığını ifade etti. 

"Oğlunun ölümünden sonra içine kapandı"

Yılmaz'ın genç yaşta vefat ettiğini kaydeden Çelebi, 72 yaşındaki devlet adamının kendisini oğlunun ölümünün ardından bir türlü toparlamayı başaramadığını belirtti.

Çelebi, evlat acısının zor olduğuna dikkat çekerek, Yılmaz'ın bu ölümden sonra kendi içine kapandığını söyledi.

Yılmaz'ın uzun süre boyunca devam eden hayat mücadelesini kazanacağını ümit ettiklerini çünkü kendisinde Karadeniz inadının olduğunu belirten Çelebi, Allah'ın takdirinin böyle olduğunu ifade etti.  

Yorumlar (0)