Meclis’te yoğun hafta: Fahiş fiyata yaptırım geliyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta fahiş fiyata karşı atılacak adımları içeren kanun teklifi görüşmelerine ev sahipliği yapacak.

GÜNDEM 05.05.2024, 11:44 Buse Önder
Meclis’te yoğun hafta: Fahiş fiyata yaptırım geliyor!

TBMM'de yeni hafta, fahiş fiyatlarla mücadele kanun teklifinin görüşülmesiyle başlayacak. AK Parti tarafından hazırlanan ve 23 maddeden oluşan kanun teklifi ile Türk Ticaret Kanunu'nda değişiklikler öngörülüyor.

Kanun teklifiyle piyasa dengesini bozan işletmelere verilen cezaların artırılması planlanıyor.

Para ve kapatma cezası geliyor

Fahiş fiyat uyguladığı tespit edilen işletmelere verilen ceza 100 bin liradan 1 milyon liraya, stokçuluk yapanlara uygulanan ceza ise 1 milyon liradan 12 milyon liraya yükselecek.

Ayrıca, stokçuluğa devam eden işletmelerin bu suçu bir yılda üç kez işlediği tespit edilirse 6 güne kadar kapatma cezası uygulanabilecek.

Kripto varlıklara düzenleme

Meclis Genel Kurulu bu hafta uluslararası sözleşmelere yönelik mesai yapacak. Katar ve Özbekistan ile imzalanan anlaşmalar da dahil olmak üzere birçok anlaşma Genel Kurul'da görüşülecek.

Milli Savunma Bakanlığının teşkilat yapısındaki değişiklikleri içeren bir teklifin Meclis Başkanlığı'na sunulması planlanıyor. Bununla birlikte, Dışişleri Vakfı'nın kurulabilmesini sağlayacak kanun teklifi ile kripto varlıklara ilişkin düzenlemeleri içeren teklifin de bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor.

Grup toplantıları salı ve çarşamba günü

Genel başkanlar da bu hafta Meclis kürsüsünden milletvekillerine hitap edecek. Salı ve Çarşamba günleri ise partilerin grup toplantıları gerçekleşecek.

Yorumlar (0)