Manavgat’taki otellere yakın bölgede yangın çıktı, silahını alan nöbete koştu 

Manavgat Gündoğdu’da otellere yakın ormanlık alanda yangın çıktı. Yaklaşık 2 saat süren yangın, ekiplerin müdahalesi ile söndürülse de sabotaj iddiaları sebebiyle eline silahını alan herkes ormanlık alanlarda nöbete koştu. 

GÜNDEM 02.08.2021, 13:12
Manavgat’taki otellere yakın bölgede yangın çıktı, silahını alan nöbete koştu 

Antalya Manavgat’ta 5 gündür etkili olan yangın, Gündoğdu Mahallesi’ndeki otellerin yakınına kadar geldi. “Kara belen” olarak bilinen dağlık alandan dumanların çıktığını gören halk, durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine hızlı şekilde gelen itfaiye ekipleri ve jandarma personelleri, karadan müdahaleyi başlattı. 

Ekiplere yardımcı olmak isteyen vatandaşlar, kendilerini seferber ettiler. Traktörlerin arkasına bağladıkları su depoları ile yangın bölgesine yardıma gidenler, ekiplerin işlerini büyük oranda kolaylaştırdı. Arazözlerin etkili müdahalesiyle birlikte yangın söndürüldü. Soğutma çalışmaları ise devam ediyor. 
 


Eline silahı alan nöbete koştu 

Yangında sabotaj iddialarının olduğunu duyanlar ise ellerine silahlarını alarak ormanlık alan ve mahalle girişlerinde nöbet tuttu. Resmi araçlar ile yardım araçlarının dışında kimsenin geçişine izin vermeyen vatandaşlar, günün erken saatlerine kadar bölgedeydi.  

Nöbet tutanlardan biri olan Esat Yardan, “İhanete uğruyoruz. Ormanlarımızı yakıyorlar. Hayrı olmayanlar bunu yapıyor. Yabancı plakalı araçları geçirmiyoruz. Nöbet tutuyoruz. Şu anda yangın söndü ama bekleyeceğiz. Beklemek zorundayız. Burada herkes durmak zorunda. Diyelim ki durmadı, başına gelecekleri düşünsün.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)