Kılıçdaroğlu’ndan deprem açıklaması

Deprem bölgesine 51 belediyenin toplamda 707 araç gönderdiğini ifade eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "AFAD'dan randevu talep ettim. Deprem bölgesine ise en kısa zaman içerisinde gideceğim" dedi.

GÜNDEM 06.02.2023, 18:00 06.02.2023, 18:03
Kılıçdaroğlu’ndan deprem açıklaması

Türkiye’nin büyük bir kısmını etkileyen deprem ile ilgili açıklamada bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, en kısa süre içerisinde bölgeye gideceğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

“Birçok yardım gönderdik”

Türkiye’nin tek yürek olması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, “Sabah 05.30 sıralarında bir telefonla gözlerimi açtım. Daha sonrasında zaten telefonlar peş peşe geldi. Bizlerde bir araya gelerek çalışma sağlamamız gerektiğini dile getirdik. Depremin meydana geldiği her yer de bir genel başkan yardımcısı vazifeye getirildi. Bir telefon hattı oluşturduk. Bu noktada bizlere çok fazla yardım talebi ulaşıyor. AFAD'ın karşılamaması durumunda belediye başkanlarımız yapabilecekleri her şeyi ortaya koyuyor. Milletimizin başı sağ olsun. Hep beraber dualarımız ve gönlümüz o bölgede. Size belirli rakamlar vermek istiyorum. 51 belediyemiz 707 aracı deprem bölgesine yolladı. 3637 kişi deprem bölgesinde çalışma sağlıyor. Temizlik, ısınma ve gıda yardımları gönderildi. 42 bin battaniye, 15 içme suyu, 21 gıda tırı da bölgeye yollandı. Öte yandan, AFAD'dan randevu talep ettim. Deprem bölgesine ise en kısa zaman içerisinde gideceğim” dedi.

Yorumlar (0)