İstanbul'un karı nereye gidiyor?

Sultangazi Belediyesi'ne bağlı ekipler, cadde ve sokak aralarından aldıkları karları Alibeyköy Barajı bölgesine götürüyor. Günde yaklaşık olarak 150 kamyon karın nakledildiği barajda, su seviyesinin ilerleyen dönemlerde daha da artması amaçlanıyor.

GÜNDEM 17.02.2021, 18:43 18.02.2021, 11:05
İstanbul'un karı nereye gidiyor?

Sultangazi Belediyesi'ne bağlı ekipler, emsal teşkil edecek bir çalışmaya imza attı. Gerçekleştirilen çalışma çerçevesinde ekipler, cadde ve sokaklardan topladıkları kar kütlelerini kamyonlara yükleyerek Alibeyköy Barajı'nın olduğu bölgesine taşıyor. 24 saat içerisinde yaklaşık olarak 150 kamyon karın taşındığı barajda, su miktarının ilerleyen dönemlerde daha da artması amaçlanıyor.



"24 saat çalışıyoruz"

Sultangazi Belediyesi çalışanlarından Murat Özgür, “Sultangazi Belediyesi ekipleri tarafından 15 mahallemizde ve bin 600 sokağımızda kar küreme ve tuzlama faaliyetlerimiz 24 esasına göre tüm hızıyla sürmektedir. Cadde ve sokaklarda vatandaşlarımızın olumsuzluk yaşadığı kar kütlelerini toplayarak araçlarımıza yükleyip, Alibeyköy Barajı havzasına taşıyoruz. Barajımıza biraz olsun katkı sağlamak, yaz aylarında kentimizin su problemine çare olmak en büyük hedefimiz." şeklinde konuştu. 





Yorumlar (0)